Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Képek | Kultúra

Beszámolók a Magyarság Táborról

2012-07-02 22:00:00

A Magyar Nemzetőrség nevében Hegyesi Tibor vacsorára invitálta az Ifjúsági Magyarság Tábor vendégeit július 3-án.

Népi hagyományokhoz hűen nemzeti színű szalaggal átkötött kenyértöréssel kezdődött az este, majd a bográcsost fogyasztották jó ízűen a fiatalok és tanárok. A Kárpát-medencei látogatók bemutatkoztak, meséltek otthonukról, majd szeretett szalagjaikat kötötték Hegyesi Tibor lovagi kardjára.

A többség vonattal érkezett városunkba, és a TMKIT kollégiumában vannak elszállásolva. A gellértegyházi programokról és a strandról mindenki pozitívan nyilatkozott. Vasárnap Gellértegyházán a Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett családi napon vettek részt, ahol mesemondás, kézműves feladatok, íjászat, lovaglás, üvegfestés és agyagozás várta őket. Az evangélikus templomtornyának megmászásáról különböző véleménnyel voltak a fiatalok. Volt, aki kifejezetten élvezte, de olyan is akadt, aki extrém sportnak nevezte a toronyba való fel- és lejutást. Hétfőn reggel kezdődött a Gyopárka Mesemondó Találkozó, ahol az Orosházi Rotary Club és a Nagycsaládosok Egyesülete különdíjjal jutalmazta a legügyesebbeket. Gyopárosfürdő is jó kikapcsolódást nyújtott a vendégeknek, a gyerekek közül sokan szinte mindent kipróbáltak. A hőségen kívül mindennel meg vannak elégedve és már alig várják a következő Magyarság Tábort.

Beszámolók a Magyarság Táborról
Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról Beszámolók a Magyarság Táborról