Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Vitalij Klicsko maradt a WBC nehézsúlyú bajnoka

Vitalij Klicsko maradt a WBC nehézsúlyú bajnoka

Vitalij Klicsko megvédte a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét. Az ukrán a 10. menetben technikai K. O.-val győzte le kihívóját, a lengyel Tomasz Adameket.

A wroclawi arénában nem született meglepetés, hiába ígért a lengyel nagy ellenállást és aktivitást, képtelen volt ellenfele közelébe férkőzni.

Pénteken kora délután a szokásoknak és a szabályoknak megfelelően megtartották a hivatalos mérlegelését: a nulladik menetet az ukrán „nyerte meg”, aki a mérlegen 12 kg-mal nyomott többet lengyel riválisánál. A procedúrán a kihívó Tomasz Adamek hozta az elmúlt időszakban tőle megszokott 98 kilogrammot, azonban a címvédő Vitalij Klicsko legutóbb 1998. végén mért be ilyen alacsony súllyal (110.2 kg).

1. MENET

Klicsko cammogott előre, Adamek eltáncolt előle, ezzel telt az első menet, amelynek második felében az ukrán két tiszta ütést is bevitt.

2. MENET

Vitalij irányított, a balkezes jabektől tartott a lengyel, aki beugrásokkal próbálkozott. Sikerült egy balhorgot bevinnie, de Klicsko a balossal gyűjtögette pontjait.A menet végén az ukrán egy hatalmas jobbegyenessel eltalálta ellenfelét, aki megroggyant, de nem számolt rá a mérkőzésvezető. Adamek szerencséjére éppen vége lett a menetnek.

3. MENET

Tomek nem tudott mit kezdeni a világbajnokkal, Klicsko szinte megközelíthetetlen. Adamek nem érte el Vitalijt, a belépő lengyelt Klicsko testközelben rendre eltalálta.

4. MENET

Klicsko továbbra is kezében tartotta az irányítást, legalább olyan gyors volt, mint 12 kilóval könnyebb ellenfele. A címvédő jobbal és ballal is tisztán talált néhányszor. Adamek állta az ütéseket, de visszatámadni nem tudott.

5. MENET

Adamek beugrásból ütéssel talált, de Klicsko visszavágott. Tomek próbált Klicskón maradni, de akkor meg nyelte az ütéseket. Nemcsak a feltartó balegyenesek találtak, hanem az ukrán rátette a jobbost is.

6. MENET

A kihívó hiába hátrált, Adamek egy jobb csapottól megrogyott, Massimo Barrovecchio rászámolt. Ennek ellenére Adamek kihúzta a menet végéig. A lengyel gyakorlatilag lézengett a szorítóban.

7. MENET

A lengyel küzdött, de lelassult. Nem kapott ütéseket, de már nem tudott igazán támadásba lendülni. Egyik bokszoló sem támadta a másikat, körtánc folyt a ringben.

8. MENET

Klicsko balegyenes "pamacsaival" tartotta távol a kihívót, a meccs második felében már kevesebbszer húzta rá a kombinációkat. A legnagyobb izgalmat az okozta, hogy Klicsko elcsúszott, fenékre esett.

9. MENET

Mivel az elcsúszás Klicsko lábának megbicsaklása miatt történt, Vitalij óvatosabban jött ki a menetre, de takarékos lábmunkázás után is meg-megszórta ellenfelét. A menet második felében a lengyel több masszív ütést szedett be, de állta.

10. MENET

Klicsko időnként leeresztett karral közelített Adamek felé, másfél perccel a menet vége előtt sorozni kezdte Adameket, aki hősiesen állta a verést. A bíró helyesen beavatkozott a közdelembe, véget vetett az összecsapásnak. Klicsko technikai K. O.-val védte meg a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övét.

Címkék: ökölvívás

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 07:53, vasárnap | Sport

Női kézilabda-vb - Elmaradt a bravúr, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

A magyar válogatott 26-22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szombaton.

2023. December 09. 15:41, szombat | Sport

Schmidt Ádám: tíz százalékkal emelkedik az olimpiai és paralimpiai jutalom

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén bejelentette, hogy megemelik az olimpiai és paralimpiai jutalmakat a jövő évi párizsi játékokra.

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!

2023. December 05. 13:01, kedd | Sport

Kerkez Milos 19. az idei Golden Boy-listán

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.