Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. Október 10. 11:55, kedd | Bulvár
Forrás: MTVA

Visszatér a képernyőre egy legendás műsor!

Visszatér a képernyőre egy legendás műsor!

Újra jelentkezik a ’70-es évek legnépszerűbb tudományos-ismeretterjesztő műsora. A Delta új részei október 21-től láthatók a Dunán.

Fejős Ádám műsorvezető neves tudósokkal, művészekkel, ismert emberekkel keresi a válaszokat a minket körülvevő világ kérdéseire. Az adások egyedi látványvilágát a virtuális stúdió biztosítja.

Csaknem 60 évvel az első adás után megújulva tér vissza a közmédia egyik legrégebbi tudományos-ismeretterjesztő műsora a Dunára. A Delta első részét 1964. január 31-én láthatták a nézők, főcímének ikonikus zenéje és képsorai több generáció emlékezetébe vésődtek be.

A szombati adások egy-egy kulcsfogalomra épülnek mint például a „család”, az „ízek”, a „ritmusok” vagy az „erő”. Fejős Ádám, a közmédia meteorológusa, természettudós, zenész ismert művészekkel, szakértő vendégekkel a fizikai és érzelmi létünket meghatározó, a mindennapjainkat befolyásoló hétköznapi kérdésekre keresi a választ szórakoztató jelenetekkel színesítve. A házigazda gyermekkorában nagy rajongója volt a Deltának.

Ki ne emlékezne a műsor legendás főcímére:

„Felemelő érzés részese lenni a kultikus műsor újjászületésének. Az egyediségét nemcsak a körülöttünk lévő világ bemutatásának módja és a témakínálat adja, hanem az egyedülálló látványvilág és vizuális trükkök, a fiataloknak mindezek további vonzerőt jelenthetnek. Őszintén remélem, hogy a megújult Delta az egész családot képes leültetni a televízió elé, mert korosztálytól függetlenül tartalmas szórakozást ígér”

– mondta a műsorvezető. Fejős Ádám hozzátette, nagyon élvezte, hogy a témák illusztrálásában is szerepet kapott, és mások mellett James Bond és Toldi Miklós bőrébe bújhatott, de olyan is előfordult, hogy egy T-Rex elől menekült az egyik epizódban.

A közmédia meteorológusa a többi között választ ad arra a kérdésre is, hogy valójában tudomány vagy jóslás-e az időjárás előrejelzése, valamint megvillantja zenész énjét, amikor dobbal szólaltatja meg az elefánt és az egér szívdobogását.

Címkék: Delta, műsor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.