Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. November 02. 09:20, szerda | Életmód

Vigyázat! Nem minden tökfélét adhatunk az állatoknak

Vigyázat! Nem minden tökfélét adhatunk az állatoknak

A Facebook-on terjedő poszt szerint Halloween után érdemes kivinni az erdőbe a korábban megvásárolt tököt, ám egyáltalán nem mindegy, hogy dísztököt, vagy sütőtököt vásároltunk.

"Keress erdőt vagy mezőt a közeledben, törd szét őket, és hagyd, hogy a vadon élő állatok megegyék - áll a facebookon terjedő bejegyzésben.A tök ugyanis egyáltalán nem ártalmas számukra, és kifejezetten szeretik is, a magvaik pedig természetes féreghajtóként működnek. De mindenképp ügyeljünk arra, hogy feltörjük a tököket, nehogy a szarvasok agancsára vagy esetleg a fejükre szoruljon. Évente 2,5 milliárd tököt termelnek Halloweenkor, és csak az egyötödét hasznosítják újra. A többi a hulladéklerakókban bomlik le, és metángázokat termel, amelyek károsítják a környezetet." - áll a bejegyzésben.

Amire mindenképp figyeljünk, hogy dísztököt semmiképp ne tegyünk ki az állatoknak, mert az mérgező vegyületeket is tartalmaz. Már attól rosszul lehetnek (hasfájás, hányás, hasmenés, stb. léphet fel), ha csak egy kicsit esznek egy-egy dísztökből. A Halloween tök fogyasztása viszont biztonságos a számukra.

Ha nem vagy biztos benne, hogy a dekorációnak használt tököt megehetik-e a vadak, akkor arra kérünk, inkább ne tedd ki nekik, mert nagyon betegek lehetnek tőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.