Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2022. November 02. 09:20, szerda | Életmód

Vigyázat! Nem minden tökfélét adhatunk az állatoknak

Vigyázat! Nem minden tökfélét adhatunk az állatoknak

A Facebook-on terjedő poszt szerint Halloween után érdemes kivinni az erdőbe a korábban megvásárolt tököt, ám egyáltalán nem mindegy, hogy dísztököt, vagy sütőtököt vásároltunk.

"Keress erdőt vagy mezőt a közeledben, törd szét őket, és hagyd, hogy a vadon élő állatok megegyék - áll a facebookon terjedő bejegyzésben.A tök ugyanis egyáltalán nem ártalmas számukra, és kifejezetten szeretik is, a magvaik pedig természetes féreghajtóként működnek. De mindenképp ügyeljünk arra, hogy feltörjük a tököket, nehogy a szarvasok agancsára vagy esetleg a fejükre szoruljon. Évente 2,5 milliárd tököt termelnek Halloweenkor, és csak az egyötödét hasznosítják újra. A többi a hulladéklerakókban bomlik le, és metángázokat termel, amelyek károsítják a környezetet." - áll a bejegyzésben.

Amire mindenképp figyeljünk, hogy dísztököt semmiképp ne tegyünk ki az állatoknak, mert az mérgező vegyületeket is tartalmaz. Már attól rosszul lehetnek (hasfájás, hányás, hasmenés, stb. léphet fel), ha csak egy kicsit esznek egy-egy dísztökből. A Halloween tök fogyasztása viszont biztonságos a számukra.

Ha nem vagy biztos benne, hogy a dekorációnak használt tököt megehetik-e a vadak, akkor arra kérünk, inkább ne tedd ki nekik, mert nagyon betegek lehetnek tőle.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 14:24, hétfő | Életmód

Megjelent a Budapest Bár új lemeze, a Tíz után

Tíz után címmel megjelent a Budapest Bár új stúdióalbuma. A tizenhat éve működő népszerű csapat július 5-én a Budapest Parkban mutatja be friss anyagát.

2023. Június 03. 11:02, szombat | Életmód

Elhunyt az Életrevalók című filmet ihlető arisztokrata

Hetvenkét éves korában elhunyt Philippe Pozzo di Borgo francia üzletember, akinek az élete ihlette az Életrevalók című nagy sikerű filmet - közölték a vígjáték rendezői péntek este az AFP francia hírügynökséggel.

2023. Június 02. 14:54, péntek | Életmód

Több mint 50 ráktípust kimutató vérvizsgálatot teszteltek biztató eredményekkel

Ígéretesnek mutatkozik egy új, több mint 50 ráktípust kimutató vérvizsgálat a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) nagyszabású vizsgálata szerint - írta pénteken a BBC hírportálja.

2023. Május 28. 11:07, vasárnap | Életmód

Így húzott át a Nemzetközi Űrállomás Magyarország felett