Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2021. Március 18. 09:46, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb dílerekre csaptak le a rendőrök - VIDEÓ

Újabb dílerekre csaptak le a rendőrök - VIDEÓ

A nagykátai nyomozók három férfit vettek őrizetbe, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják őket.

Hónapokig tartó felderítő munka előzte meg azt az akciót, amelyet 2021. március 16-ára időzítettek a nagykátai rendőrök. Egy állampolgári bejelentés alapján kezdtek dolgozni arra a társaságra, amelynek tagjai a bejelentő szerint Tápiószecsőn árulnak drogot. A beszerzett információk alátámasztották a jelzést, a rendőröknek mostanra sikerült annyi adatot összegyűjteni, hogy megszervezhették a rajtaütést – közölte a rendőrség.

Egy időben realizáltak, külön csapatok gyűjtötték be a célszemélyeket, külön egységek indultak a lakásokra. Hat embert - három férfit és három nőt - állítottak elő. Az ügyben jelenleg bűntársként szereplő három nőt gyanúsítottként kihallgatták, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folyik tovább a büntetőeljárás. A három férfit őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásukat.

A nyomozás adatai szerint az 55, a 48 és a 41 éves helyi férfiak 2020. év elején döntöttek úgy, a pénzszerzés eme bűnös módját választják. A szomszédos megyéből beszerzett fehér anyagot lakásukon árulták, vevőkörük tagjai napi rendszerességgel egymásnak adták a kilincset. Kétféle kiszerelésből lehetett választani: a „darabos” kétezerért, a „teli” 16 ezerért cserélt gazdát. Az eltelt hónapok alatt többmilliós illegális bevételre tettek szert, egy részét felélték, de volt, amit otthonuk csinosítására, pl. egy új fürdőszoba kialakítására költöttek.


Egyikük autójából a rajtaütéskor nettó 49 gramm fehér, kristályos anyag került elő, amely az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján kábítószernek minősülő etil-hexedront tartalmaz.

A lakások átkutatásakor digitális mérlegeket, eladatlan maradék cuccot, a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében ékszereket, több százezer forintot és egy autót lefoglaltak.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 18:01, péntek | Belföld

Idős nőkre támadt, végül sikerült elfogni

A fővárosi nyomozók egy napon belül elfogták a férfit, aki a gyanú szerint tavaly novemberben két idős asszonyt is megtámadott, egyiküknek életveszélyes sérülést okozva. A nyomozás most fejeződött be

2022. Augusztus 12. 17:04, péntek | Belföld

Több mint háromszorosára nőtt a légitársaságok forgalma

Továbbra is erőteljes a globális légi közlekedés fellendülése, az európai légitársaságok júniusi utasforgalma több mint háromszorosára nőtt, 234,4 százalékkal emelkedett 2021 júniusához képest

2022. Augusztus 12. 15:06, péntek | Belföld

Gyorsított engedélyezéssel télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

Az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős növelésével enyhíti a kormány.

2022. Augusztus 12. 14:06, péntek | Belföld

Többmilliós kárt okozó fiatal hackerekre csapott le a rendőrség

Elfogtak a rendőrök két fiatal hackert, akik online fizetési rendszereket kijátszva milliókat kerestek adathalászattal - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.