Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2021. Március 18. 09:46, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb dílerekre csaptak le a rendőrök - VIDEÓ

Újabb dílerekre csaptak le a rendőrök - VIDEÓ

A nagykátai nyomozók három férfit vettek őrizetbe, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják őket.

Hónapokig tartó felderítő munka előzte meg azt az akciót, amelyet 2021. március 16-ára időzítettek a nagykátai rendőrök. Egy állampolgári bejelentés alapján kezdtek dolgozni arra a társaságra, amelynek tagjai a bejelentő szerint Tápiószecsőn árulnak drogot. A beszerzett információk alátámasztották a jelzést, a rendőröknek mostanra sikerült annyi adatot összegyűjteni, hogy megszervezhették a rajtaütést – közölte a rendőrség.

Egy időben realizáltak, külön csapatok gyűjtötték be a célszemélyeket, külön egységek indultak a lakásokra. Hat embert - három férfit és három nőt - állítottak elő. Az ügyben jelenleg bűntársként szereplő három nőt gyanúsítottként kihallgatták, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folyik tovább a büntetőeljárás. A három férfit őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásukat.

A nyomozás adatai szerint az 55, a 48 és a 41 éves helyi férfiak 2020. év elején döntöttek úgy, a pénzszerzés eme bűnös módját választják. A szomszédos megyéből beszerzett fehér anyagot lakásukon árulták, vevőkörük tagjai napi rendszerességgel egymásnak adták a kilincset. Kétféle kiszerelésből lehetett választani: a „darabos” kétezerért, a „teli” 16 ezerért cserélt gazdát. Az eltelt hónapok alatt többmilliós illegális bevételre tettek szert, egy részét felélték, de volt, amit otthonuk csinosítására, pl. egy új fürdőszoba kialakítására költöttek.


Egyikük autójából a rajtaütéskor nettó 49 gramm fehér, kristályos anyag került elő, amely az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján kábítószernek minősülő etil-hexedront tartalmaz.

A lakások átkutatásakor digitális mérlegeket, eladatlan maradék cuccot, a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében ékszereket, több százezer forintot és egy autót lefoglaltak.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 17:10, vasárnap | Belföld

Ismét megdobálták a rendőröket az illegális migránsok – VIDEÓ

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen.

2022. Január 23. 14:03, vasárnap | Belföld

Átadták az idei könyvtári és közművelődési díjakat

Átadták a Minősített Közművelődési Intézmény Címeket, a Közművelődési Minőség Díjat, valamint a Minősített Könyvtár címeket szombaton a magyar kultúra napja alkalmából a Magyar Zene Házában tartott díjátadó gálán.

2022. Január 23. 10:56, vasárnap | Belföld

Halálos baleset a 31-es főúton

Halálos baleset történt szombaton késő este a 31-es számú főút 116-os kilométerében Tenk és Heves között - közölte a rendőrség a honlapján.

2022. Január 23. 09:51, vasárnap | Belföld

Tűz ütött ki a Szent Imre kórházban, egy ember meghalt

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották.