Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2015. Augusztus 13. 07:16, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Új légszennyezésmérő és -elemző rendszer uniós támogatással

Új légszennyezésmérő és -elemző rendszer uniós támogatással

A légszennyező anyagok forrását beazonosító, valamint a káros részecskéket elemző és mérő rendszert dolgozott ki a TDT Altenergia Zrt. egy több mint 700 millió forint összköltségvetésű projekt keretében.

A cég az MTI-vel szerdán közölte, hogy mintegy 490 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a projekthez.

A cég közleménye szerint a fő feladat egy lézeres részecskeelemző műszer kifejlesztése volt, amely az eddigieknél több paraméterrel tudja jellemezni a vizsgált részecskék sűrűségét. Az új mérési módszerek, műszerek és algoritmusok alkalmazása révén beazonosíthatók a szennyezőforrások, felmérhető a részecskék intenzitása és terjedésük mértéke is.

A TDT Altenergia Zrt. szerint az új műszer és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás a minimális mintavételezési ciklusidő miatt jól használható a repülőterek, nagyobb autópályák mentén a fő szennyezők kimutatására és kiszűrésére, valamint a vulkánkitörések utáni védekezés során.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a TDT Altenergia Zrt. éves nettó árbevétele tavaly 211 millió 990 ezer forint volt, adózott eredménye 55 millió forint.

Címkék: légszennyezés, mérő

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 01. 11:40, vasárnap | Belföld

BARNA MEDVE ELADÓ

A III. kerületi rendőrök természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki azt az óbudai férfit, aki egy preparált védett állatot hirdetett az interneten.

2021. Július 31. 21:18, szombat | Belföld

Országszerte zivatarok miatt, de többfelé még a kánikula miatt is figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett még a hőség miatt is adtak ki első-, másod-, és harmadfokú figyelmeztetéseket

2021. Július 31. 17:11, szombat | Belföld

ITM: sosem látott csúcson a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés

Sosem látott csúcson van a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2021. Július 31. 15:10, szombat | Belföld

Novák Katalin: várjuk a gyerekeket az Erzsébet-táborokba

Várják a gyerekeket az Erzsébet-táborokba - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombat reggel a Facebook-oldalán közzétett videóban.