Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2021. Március 18. 16:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - ilusztráció: pixabay

Szerbiában vett drogot rejtettek mások autójába

Szerbiában vett drogot rejtettek mások autójába

Vádat emeltek egy apa és a fia ellen, mert több mint harminc kiló marihuánát akartak Szerbiából Magyarországra csempésztetni két megtévesztett futárral

- tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Schmidt Gábor közölte: az apa és fia 2014 januárjában két autót vett a kábítószer szállításához, majd a család két barátjának azt mondták, hogy egy szerbiai munkalehetőség miatt ki kellene utazniuk Szabadkára.

Az apa 2014 márciusában Szerbiában egy ismeretlentől több mint 34 kilogramm marihuánát vásárolt, a fia pedig szólt a futároknak, akik elindultak a két autóval Szerbiába. Az apa egy szabadkai kocsmában várta őket, és mivel késő éjszaka volt azt kérte, aludjanak egy keveset. A két futár az apa járművében lepihent, miközben ő a két autó motorterében elrejtette a 37 csomag kábítószert.

A két futár hajnalban visszaindult Magyarországra, de a tompai határátkelőnél a pénzügyőrök megtalálták az autók motorterébe rejtett kábítószert, amelynek a hatóanyagtartalma különösen jelentős mennyiségű volt.

Mivel a két futár nem tudott a marihuánáról, megszüntették az eljárást ellenük. A vádlottak közül az apa szabadlábon védekezik, míg a fiát más ügy miatt tartják fogva.

A főügyészség a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel vádolta meg a Kecskeméti Törvényszéken.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 15. 08:25, szombat | Kék hírek

Tüzifát koboztak el a kereskedőktől az ellenőrök

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei csaknem 1400 köbméter tűzifát koboztak el két kereskedőtől, egy másik piaci szereplő tevékenységét pedig egy hónapra felfüggesztették

2021. Május 14. 14:05, péntek | Kék hírek

Elfogtak egy késelőt a fővárosban

Megszúrtak egy férfit Budapesten, a XV. kerületben csütörtök délután, a feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták - közölte a rendőrség a honlapján.

2021. Május 14. 12:03, péntek | Kék hírek

Letartóztatta a bíróság a volt labdarúgó megölésével gyanúsított három férfit

Elrendelte a letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a három férfinak, akit egy volt labdarúgó megölésével gyanúsítanak - tudatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

2021. Május 14. 06:35, péntek | Kék hírek

Ellopta, majd visszament, hogy eladja a láncfűrészt a tulajdonosának

Gyanúsítottként hallgatták, ki az egri férfit a nyomozók.