Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Május 01. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Országos tisztifőorvos: ne válogassanak emberek a vakcinák között!

Országos tisztifőorvos: ne válogassanak emberek a vakcinák között!

Minden oltóanyag hatásos és biztonságos, amelyet a magyar lakosság rendelkezésére bocsátanak - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken,

bejelentve azt is, hogy módosítják az AstraZeneca vakcinájának beadási módját.

Müller Cecília hozzátette: a módosítás szerint a második adagot az első oltást követő 4-12. héten adják be, mert sok oltásra váró jelezte, szeretné, ha az eddigi 12 hétnél előbb megkaphatná a második AstraZeneca-oltást.

Elmondta, hogy jelenleg időpontfoglalással a Sinopharm, az AstraZeneca és a Pfizer vakcinájára lehet jelentkezni. Közölte azt is, hogy megvizsgálták és megfelelőnek találták az eddig beérkezett 52 800 Janssen-vakcinát, amelyeket az oltóbuszokon használnak fel.

A tisztifőorvos arra kérte az oltásra várókat, ne válogassanak a vakcinák között, mert aki válogat, megfertőződhet, és nem tudhatja, milyen kimenetele lesz a betegségnek.

Az idősotthonok vezetőitől azt kérte, csütörtökön kihirdetett határozata szerint tegyék már a hétvégén lehetővé az intézmények látogatását, illetve azt, hogy az otthonok lakói elhagyhassák az intézményt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 13. 13:02, vasárnap | Belföld

A tavalyinál jobb nyárra számít a Balatoni Hajózási Zrt.

A Balatoni Hajózási Zrt. bizakodva tekint a 2021-es nyári szezon elé, a járvány előtti idők visszatérésére számít, felújított hajókkal, kibővült menetrenddel és programkínálattal ünnepli a balatoni hajózás 175. évét

2021. Június 13. 12:00, vasárnap | Belföld

Ittasan vezetett, a gyerekei is megsérültek

Vádemelést javasolnak a vezetői engedély nélkül, ittasan balesetet okozó férfi ellen a rendőrök.

2021. Június 13. 10:07, vasárnap | Belföld

Több ország is érdeklődik a magyar fejlesztésű autós segélyhívó eszköz iránt

Több ország is érdeklődik a magyar fejlesztésű, járművekbe utólag is beszerelhető, automatikus közlekedési segélyhívó iránt - közölte az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. az MTI-vel.

2021. Június 13. 09:05, vasárnap | Belföld

Újabb unokázós csalókat fogtak el - VIDEÓ

Ismét veszítettek a csalók a nógrádi rendőrökkel szemben.