Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2013. Február 05. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Okostelefonja helyett családjával töltsön több időt

Okostelefonja helyett családjával töltsön több időt

Tagadhatatlan, hogy az okostelefon, az iPad, és a többi technológiai eszköz megkönnyíti a felnőttek életét, s szórakoztatóbbá teszi a gyerekekét. A technológia fejlődése azonban alapvetően változtatta meg a családok életét is - írja a Fox News.

Diane Lang pszichoterapeuta szerint ezért a család és a technológia közötti egyensúly egyre égetőbb kérdéssé válik. Átalakul a kommunikáció is: a gyerekek a szomszéd szobából szöveges üzenet formájában kommunikálnak szüleikkel. A technológia azonban nem kevesebb, hanem egyre több szerepet fog vállalni az emberek életében, ezért érdemes odafigyelni, hogy a családi kapcsolatok ne lássák ennek kárát.

Legyen példakép

Hogyha Ön, mint szülő, állandóan megnézi a telefonját, amikor az megszólal, a gyerek is ezt fogja tenni. Mutasson példát gyereke előtt, ne legyen a technológia lételeme életének, használja csak akkor, amikor tényleg szüksége van rá.

Kapcsolja ki telefonját

A gyerekek átlagosan napi 7 órát töltenek valamilyen technológiai eszköz (okostelefon, számítógép, iPad, televízió, stb.) használatával, Minden egyes óra családi kapcsolatok megromlását okozhatja. Amikor a munkából hazaér, Ön is kapcsolja ki telefonját, számítógépét, s a gyerek számára is határozzon meg maximális időtartamot, amit a technológiai eszközök használatával tölthet.

Fordítson több időt személyes kapcsolatokra

A közösségi oldalak mértéktelen használata helyett otthon töltsön időt családjával. Vacsorázzanak együtt, számítógép és televízió helyett társasjátékozzanak, menjenek el biciklizni, töltsenek időt a szabadban, hogy ne távolodjanak el egymástól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 16:17, hétfő | Életmód

A francia parlament megkezdte a halálba segítés legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját

A francia parlament megkezdte hétfőn a halálba segítés szigorú feltételek melletti legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját.

2024. Május 26. 09:01, vasárnap | Életmód

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.