Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport
Forrás: MTI

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

Jelenleg 156 kvótával rendelkezik Magyarország.

A magyar olimpiai mozgalom mellé a MOL és a MOL-Új Európa Alapítvány is odaállt, a nagyvállalat is segíti a játékokra készülő sportolókat.

"A Magyar Olimpiai Csapat az előzetes számítások szerint 180-190 tagú lesz Párizsban, ez annak köszönhető, hogy négy csapatsportágban is megméretjük magunkat az olimpián, amire húsz éve nem volt példa" - idézte a MOL közleménye Gyulay Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökét. "Ami pedig az eredményt illeti, nyilván senki számára sem meglepő, amit mondok: nagyon ráfér a magyar sportra a jó olimpiai szereplés. Az esélyeseken nem múlik majd, ők már most tudják, hogy odaérhetnek. Ha senki más nem is hisz nekik, ők tudják, mert annak idején én is tudtam. Persze, ehhez kell a megfelelő háttér. A MOB csapata mindent megtesz azért, hogy az előkészületek zökkenőmentesek legyenek, a helyszínen pedig a legjobb kiszolgálást kapják a sportolók, ebben nagy segítséget nyújtanak támogatóink, amelyek között tudhatjuk mostantól a MOL-t és a MOL-Új Európa Alapítványt" - tette hozzá.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az egyéni sportolók, egyesületek és szövetségek szponzorálása mellett hosszú éveken keresztül a MOL Tehetségtámogató Programban is több olyan versenyzőt segítettünk, akik ma már a Team Hungary tagjai. A MOB-bal kötött hosszútávú megállapodásunkkal az egész magyar olimpiai csapatnak szeretnénk stabil hátteret biztositani a felkészüléshez" - mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A párizsi nyári olimpián a MOB és a sportági szakszövetségek 15-25 érem megszerzését tartják reálisnak, a nemzetközi előrejelzések pedig 22 érmet jósolnak a magyar sportolóknak.

A játékok megnyitójára július 26-án kerül sor Párizsban.

Címkék: olimpia, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

2024. Június 15. 11:04, szombat | Sport

EURO-2024 - Kitört a futball-láz Kölnben

A házigazda német labdarúgó-válogatott Skócia felett aratott müncheni 5-1-es győzelmével az Európa-bajnokság egyes mérkőzéseinek szintén otthont adó Kölnben is kitört a futball-láz a torna péntek esti nyitómeccse során.

2024. Június 14. 23:09, péntek | Sport

Bucsi, Antal Zsigó, Kiss Norbi és a GRT is a dobogón a Slovakiaringen

A Slovakia Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára. Kiss Norbert két, Bucsi Attila egy győzelemmel zárt, de a magyar színekben kiváló formula autós és GT eredmények is születtek

2024. Június 14. 07:28, péntek | Sport

Pascal Jansen a Ferencváros új vezetőedzője

Pascal Jansen lett a labdarúgó NB I-ben bajnok Ferencváros új vezetőedzője.