Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2022. Május 23. 13:02, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Netes kihívás miatt bűnözött a fiatal

Netes kihívás miatt bűnözött a fiatal

Lopással gyanúsítanak egy 20 éves fiatalt, aki egy videómegosztó oldalon látott kihívásnak eleget téve saját erkélyéről átmászott a szomszédjáéra, és elvett egy kaktuszt a XV. kerületben.

A rendőrségre május 17-én jelentették be, hogy körülbelül egy hónappal korábban egy idős nő első emeleti lakásának erkélyéről elloptak egy kaktuszt a XV. kerületben. Az asszonynak egy szemközti lakó szólt, mert látta, amint valaki a szomszédos erkélyről át-, majd a növénnyel visszamászik. A néni becsengetett a jelzett lakásba, ahonnan egy bocsánatkéréssel együtt visszakapta az ellopott kaktuszt – közölte a rendőrség.

A sértett addig nem is fordult a rendőrséghez, amíg májusban újra szóltak neki, hogy valaki megint átmászott az erkélyére – bár ekkor nem tűnt el onnan semmi. A bejelentést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitánysága indított eljárást. Lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a szomszédos lakás albérlőjét.

A 20 éves fiatalember beismerő vallomásában azzal magyarázta azóta már megbánt tettét, hogy egy közösségi videómegosztó oldalon látott kihívásnak eleget téve mászott – és lopott. Azt mondta, a második alkalommal már nem ment át a szomszédba, csak saját erkélyén tornázott. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény a Btk. szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címkék: kihívás, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 08:03, szerda | Belföld

Vízaknába dobta kétéves unokaöccsét, a pici megfulladt, most mégis felmentették

Nem jogerősen felmentette a minősített emberölés vádja alól az unokatestvére megölésével vádolt taktaharkányi fiatalt a Miskolci Törvényszék kedden.

2022. Július 06. 06:00, szerda | Belföld

Rengetegszer riasztották idén a Magyar Honvédség tűzszerészeit

Fél év alatt már több mint ezer robbanótesttel kapcsolatos rendőrségi bejelentés érkezett a honvédség tűzszerész alakulatához. A robbanóeszközök biztonságos, földalatti megsemmisítésének száma pedig meghaladta a 220-at.

2022. Július 06. 05:00, szerda | Belföld

Megtalálták a büntetés-végrehajtás Dunában eltűnt egyik munkatársának holttestét

Holtan találták meg kedd délután Rácalmásnál, a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás egyik munkatársát, aki hétfő délelőtt tűnt el kollégájával együtt, amikor szolgálati ebek kiképzését végezték

2022. Július 05. 18:06, kedd | Belföld

Növekszik a kereslet a környezettudatos termékek iránt

A fogyasztói társadalomban egyre többen választják a környezettudatos életmódot, egyre gyakrabban hoznak ennek megfelelő döntéseket, mindez azt eredményezi,