Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Nem került a polcokra hamisított tejpor

Nem került a polcokra hamisított tejpor

Növényi zsírral hamisított tejport találtak az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságainak megyei kormányhivatalnokai a közelmúltban. A hamis tejporok nem mérgezőek.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH) a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) megkeresése alapján, június végén országos, kiemelt tejporellenőrzést rendelt el, aminek keretében növényi zsírral hamisított tejport találtak. A Csehországból és Lengyelországból származó 5 és 25 kg-os kiszerelésű tételek csak tovább-felhasználókhoz kerültek, kiskereskedelmi forgalomban azokat nem árulták.

A termék jelölése jogszabálysértő, megtéveszti felhasználóját, azonban élelmiszer-biztonsági kockázatot nem jelent. Az illetékes kormányhivatalok megtették a szükséges intézkedéseket, így az első magyarországi forgalomba hozókat - Várda-Impex Kft. - Kisvárda és Galla Társas Kft. - Makó - arra kötelezték, hogy az egész országból vonják ki a kifogásolt árut. A Várda-Impex Kft. nem működik együtt a hatósággal, nem vonta ki a forgalomból az érintett tételeket, ezért a cég ellen a hatóság büntető eljárást kezdeményez.

A megyei kormányhivatalok szakemberei megkezdték az érintett tételek felderítését az élelmiszer-vállalkozóknál. Az MSZH felhívja az élelmiszer-vállalkozók figyelmét arra, hogy az élelmiszer-hamisítás miatt a termékeket ne használják fel, azokat vagy szállítsák vissza a forgalmazónak vagy gondoskodjanak ártalmatlanításukról, megsemmisítésükről. (rá)

HavariaPress

Címkék: tejpor

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 18:01, péntek | Belföld

Idős nőkre támadt, végül sikerült elfogni

A fővárosi nyomozók egy napon belül elfogták a férfit, aki a gyanú szerint tavaly novemberben két idős asszonyt is megtámadott, egyiküknek életveszélyes sérülést okozva. A nyomozás most fejeződött be

2022. Augusztus 12. 17:04, péntek | Belföld

Több mint háromszorosára nőtt a légitársaságok forgalma

Továbbra is erőteljes a globális légi közlekedés fellendülése, az európai légitársaságok júniusi utasforgalma több mint háromszorosára nőtt, 234,4 százalékkal emelkedett 2021 júniusához képest

2022. Augusztus 12. 15:06, péntek | Belföld

Gyorsított engedélyezéssel télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

Az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős növelésével enyhíti a kormány.

2022. Augusztus 12. 14:06, péntek | Belföld

Többmilliós kárt okozó fiatal hackerekre csapott le a rendőrség

Elfogtak a rendőrök két fiatal hackert, akik online fizetési rendszereket kijátszva milliókat kerestek adathalászattal - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.