Városlista
2021. július 26, hétfő - Anna, Anikó

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Nem került a polcokra hamisított tejpor

Nem került a polcokra hamisított tejpor

Növényi zsírral hamisított tejport találtak az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságainak megyei kormányhivatalnokai a közelmúltban. A hamis tejporok nem mérgezőek.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH) a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) megkeresése alapján, június végén országos, kiemelt tejporellenőrzést rendelt el, aminek keretében növényi zsírral hamisított tejport találtak. A Csehországból és Lengyelországból származó 5 és 25 kg-os kiszerelésű tételek csak tovább-felhasználókhoz kerültek, kiskereskedelmi forgalomban azokat nem árulták.

A termék jelölése jogszabálysértő, megtéveszti felhasználóját, azonban élelmiszer-biztonsági kockázatot nem jelent. Az illetékes kormányhivatalok megtették a szükséges intézkedéseket, így az első magyarországi forgalomba hozókat - Várda-Impex Kft. - Kisvárda és Galla Társas Kft. - Makó - arra kötelezték, hogy az egész országból vonják ki a kifogásolt árut. A Várda-Impex Kft. nem működik együtt a hatósággal, nem vonta ki a forgalomból az érintett tételeket, ezért a cég ellen a hatóság büntető eljárást kezdeményez.

A megyei kormányhivatalok szakemberei megkezdték az érintett tételek felderítését az élelmiszer-vállalkozóknál. Az MSZH felhívja az élelmiszer-vállalkozók figyelmét arra, hogy az élelmiszer-hamisítás miatt a termékeket ne használják fel, azokat vagy szállítsák vissza a forgalmazónak vagy gondoskodjanak ártalmatlanításukról, megsemmisítésükről. (rá)

HavariaPress

Címkék: tejpor

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 26. 15:43, hétfő | Belföld

Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját

Koncertek, tűzzsonglőrök, táncprogramok és szaunaszeánszok is várják a látogatókat az ország számos fürdőjében július utolsó napján, szombaton, az immár 12. alkalommal meghirdetett Strandok éjszakáján

2021. Július 24. 08:00, szombat | Belföld

Csaknem kétszer annyi magyar utazott már idén Horvátországba, mint tavaly

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk

2021. Július 24. 06:00, szombat | Belföld

Autós üldözés után tartóztatták le, gyereket is veszélyeztetett

Letartóztatott a bíróság pénteken egy büntetett előéletű férfit, akit több mint félórás autós üldözés után fogtak el még kedden a zalaegerszegi rendőrök.

2021. Július 24. 05:00, szombat | Belföld

Felfüggesztették négy velencei-tavi strand működését

Felfüggesztette a Velencei-tó déli partján négy strand működését a Fejér Megyei Kormányhivatal a vízminőség romlása miatt.