Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2011. November 14. 07:18, hétfő | Belföld
Forrás: HírTv

Nem kell nekik a munka

Nem kell nekik a munka

Több ezren utasították vissza a felkínált közmunkát Debrecenben. Sokan azért nem vállalják, mert feketén többet keresnek. A januártól érvényes szabályok szerint, aki visszautasítja a lehetőséget, az nem jogosult segélyre

A Hír TV által megkérdezett Varga Attila szakképzett szobafestő, évek óta munkanélküli. Közmunkásként napi 6 órában alkalmazzák Debrecenben, amivel bruttó 42 ezer forintot vihet haza. Elmondása szerint meg van elégedve a „nem nagy összeggel”, mert nincsen más munkalehetősége.

A városban az álláskeresők egyharmada fogadta el a felkínált közmunkát. Idén mintegy ötezer embert közvetített ki a munkaügyi központ, akik közül körülbelül 1800-an mentek el dolgozni.

A közmunkásokkal foglalkozó önkormányzati cég vezetője, Pethe Tamás azt mondja: változatos indokokkal utasítják el a felkínált közmunkát. Van, aki azért nem vállalja, mert akkor elveszítené a feketén keresett pénzét.

Kisváros, kis lehetőség

Hajdúhadházon jobb az arány: a településen idén 800 közmunkást alkalmaztak, mindössze heten utasították vissza a felajánlott lehetőséget. Csáfordi Dénes polgármester elmondása szerint, akik elutasították a lehetőséget, jobb ajánlatot kaptak.

A kisvárosban kevés a munkalehetőség, az emberek többsége ezért fogadja el a közmunkát, aki visszautasítja a lehetőséget, az a januártól érvényes szabályok szerint a következő hónaptól nem kap segélyt.

Címkék: debrecen, közmunka

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 16. 07:00, kedd | Belföld

Molotov-koktélokat dobott két fiatal egy véméndi házra

Emberölési kísérlet miatt letartóztattak két fiatal férfit hétfőn, mert a gyanú szerint Molotov-koktélokat dobtak egy véméndi házba az ott alvó emberek közé szombaton éjjel - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

2022. Augusztus 16. 05:00, kedd | Belföld

A héten 51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés

A megszaporodott szúnyogok miatt a héten várhatóan 248 településen és kilenc budapesti kerületben, 51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés

2022. Augusztus 15. 18:09, hétfő | Belföld

Visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon

Keddtől visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

2022. Augusztus 15. 16:03, hétfő | Belföld

Több mint 200 millió forinttal károsította meg a munkáltatóját

Vádat emeltek egy autószalon dolgozója ellen, aki úgy értékesített 24 járművet, hogy a több mint 223 millió forintos vételárát elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget