Városlista
2021. július 26, hétfő - Anna, Anikó

Hírek

2012. Augusztus 15. 16:00, szerda | PR
Forrás: InfoOrosháza.hu

Most érdemes jogsit szerezni!

Most érdemes jogsit szerezni!

Szigorodnak jövő év elejétől a jogosítványszerzés korhatárai. Ennek értelmében kismotorra már csak 16 évesen, míg nagymotorra 24 éves kortól lehet jogosítványt szerezni.

Szekeres Tamás a Car-Scool Autósiskola oktatója az InfoOrosházának adott interjújában elmondta, a változtatások érettebb motorosokat eredményezhetnek az utakon.

A változások értelmében 2013. január elsejétől Mopedre 14 évesen már nem, csak 16 éves korban lehet jogosítványt szerezni, míg nagymotorra ez a korhatár 24 évre emelkedik, és változások történnek más kategóriákban is – mondta Szekeres Tamás a Car-Scool Autósiskola oktatója.

A teherautó-vezetői és az ehhez kapcsolódó nehézpótkocsis képzés korhatára 18-ról 21 évre, az autóbuszos képzésé 21-ről 24 évre emelkedik – ismertette. A szakértő szerint a korhatárok emelése egyrészt érettebb motorosokat eredményezhet az utakon, a nagykategóriákban történő szigorítás következményei azonban még megjósolhatatlanok.

A KSH adatai szerint idáig sokan végezték el ezeket a képzéseket azok közül, akik nem kerültek be a felsőoktatásba, a jogosítvány megszerzése után ugyanakkor el tudtak helyezkedni. Ez a fajta munkahelyteremtés most kitolódik.
A személygépkocsik esetében nem lesz változás.

Szekeres Tamás egy viszonylag új tanulási módszerre is felhívja a figyelmet. Az e-KRESZ oktatóprogram a „Közlekedési alapismeretek" vizsgára felkészítő számítógépes vetített diasorozat. A modulok hétnapos tanmenetnek megfelelő sorrendben vezetnek végig a tananyagon, ami magába foglalja a KRESZ-t, a vezetéselméletet és a műszaki ismereteket is. Újdonság, hogy minden fejezet végén néhány kérdést tartalmazó tudáspróba van, és az utolsó modulban pedig a hivatalos vizsgakérdések közül a hárompontos tesztkérdések gyakorolhatók, animációs közlekedési szituációk elemzésével.

Tehát, ha nincs ideje munka vagy iskola után elmenni egy tanfolyamra, akkor válassza az E-Kreszt! Az oktatóprogramot akkor kapcsolja be, mikor tud időt szakítani rá. Az e-KRESZ oktatóprogramról a Car-Scool Autósiskolában lehet érdeklődni!

Címkék: Car-Scool

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.