Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2011. December 21. 05:43, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Mikor az útlevelét kérték, futni kezdett Szerbia felé

Mikor az útlevelét kérték, futni kezdett Szerbia felé

Elfogtak a röszkei határátkelőnél kedd hajnalban egy 42 éves szerb állampolgárt, aki tizennyolc évet töltött illegálisan a mai schengeni államok területén, s az idén karácsonyra hazatért volna.

Közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta: az akkor 24 éves férfi 1993-ban hagyta el hazáját. Nyugat-Európa több országát is megjárta, éneklésből tartotta fenn magát. Időközben lejárt az útlevelének az érvényessége, azt nem is hosszabbította meg, hiszen akkor kiderült volna, hogy illegálisan tartózkodik a schengeni térségben.

Néhány hete a férfi mégis úgy döntött, hogy karácsonyra hazautazik. Szlovéniából indult, és kedd hajnalban gyalogosan érkezett meg a röszkei határátkelőhelyre. Amikor a határrendészek az útlevelét kérték, futni kezdett Szerbia felé. Az útlevélkezelő ezt látva utána eredt, s néhány méterrel arrébb, még magyar területen utolérte és elfogta a férfit – közölte a százados.

Az ittas férfit előállították és szabálysértési eljárást indítottak ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 17:01, szerda | Kék hírek

Idén eddig 145 ezer határsértőt fogtak el

Idén eddig 145 ezer határsértőt fogtak el, míg tavaly az azonos időszakban ez a szám 57 ezer volt; az elfogott embercsempészek száma meghaladja az ezret

2022. Augusztus 17. 09:06, szerda | Kék hírek

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában

Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

2022. Augusztus 16. 12:08, kedd | Kék hírek

Szúrásig fajult egy vita Karancskeszin

Előállították a rendőrök azt a 22 éves férfit, aki konyhakéssel szúrt meg egy gyalogost.

2022. Augusztus 15. 15:01, hétfő | Kék hírek

Elfogták az FTC-Slovan meccsen rakétázó szlovák szurkolót

A ferencvárosi nyomozók azonosították és kihallgatták a júliusi FTC-Slovan futballmeccsen életveszélyes módon rakétázó szlovák szurkolót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.