Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Április 08. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Meg sem áll a benzinár?

Meg sem áll a benzinár?

Az olaj árának csökkenésétől függetlenül is drágulhat jövő héten a benzin, ami eddig hétről hétre új árrekordot ért el. Ezúttal a forint dollárral szemben gyengülése okozhat gondot.

Mint a Portfolio beszámol róla, a stratégiai olajkészletek felszabadítását célzó spekulációk miatt továbbra is nyomás alatt áll az olaj árfolyama, mely az utóbbi hónap kereskedési sávjának alsó szélénél tartózkodik. A múlt heti átlagos értékhez képest azonban a Brent mindössze 0,3 százalékkal csökkent.

Az olaj árának csökkenése mellett a benzin dollárhoz viszonyított értéke nem változott, a gázolajé pedig 0,6 százalékkal emelkedett. A benzin az utóbbi hetekben érdemben felülteljesítette az olajár mozgását, ez látszott a napokban is. Mivel azonban a keresleti kilátások gyengék a benzin piacán, várhatóan pár hónapon belül annak árelőnye is mérséklődhet.

A forint dollárhoz viszonyított árfolyama viszont az utóbbi napokban gyengült a dollárhoz képest, ami kedvezőtlen hír az autósok számára. A forintban mért átlagos benzinár 1,6 százalékkal, a gázolajár pedig 1 százalékkal emelkedett mindezek hatására.

Ennek hatására itthon jövő héten folytatódhat a hetek óta tartó áremelési hullám. Jelenleg a benzin átlagára 451, a dízelé pedig 441 forint, miután múlt héten 5 forinttal emelte a benzin árát a Mol.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség/ archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.

2024. Július 13. 08:37, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: megnyertük egyszer, másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

Három a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

2024. Július 13. 08:35, szombat | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható szombaton az ország nagy részén

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható szombaton több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 12. 07:58, péntek | Belföld

Sok napsütés mellett néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő a hétvégén

Sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra kell számítani a hétvégén, néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.