Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2012. Március 09. 14:17, péntek | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

Magyar ezüstérem született a birkózó Eb-n

Magyar ezüstérem született a birkózó Eb-n

Ligeti Dániel ezüstérmet szerzett a szabadfogásúak 120 kilogrammos kategóriájában a belgrádi birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A 22 éves magyar versenyző a fináléban óriási csatában, két menetben maradt alul a török Taha Akgullal szemben. Maróthy István, a hazai szövetség szakmai alelnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a döntőben a török egy levitellel elért ponttal nyerte meg az első menetet, majd a másodikban egy Ligeti indította akcióból a magyar jött ki rosszabbul, s Akgul 3–0-ás előnyhöz jutott. Ezután a fiatal magyar birkózó óriási lendülettel ment előre, szabálytalan riválisát kétszer is megintették, de utóbbi végül kihúzta a két percet (2–3), s megnyerte a meccset.

„Ha van még 20 másodperc, biztosan megkapta volna a török a harmadik intést és leléptették volna, de nem volt – mondta Maróthy. – Sajnálom, de nincs miért szomorkodnia Daninak. Nagyon fiatal versenyző, ráadásul nagyon jól birkózott. Szépen alakul az Eb eddig, s remélem, hogy a srácok az olimpiai kvalifikációs versenyeken is ilyen formában birkóznak majd.” Ligeti a fináléig vezető úton szebbnél szebb győzelmeket aratott: első meccsén a tavalyi vb-harmadik grúz Davit Modzmanasvilit búcsúztatta hárommenetes csatában, majd a négy közé jutásért a spanyol José Cuba Vazquezt, a fináléba kerülésért pedig a bolgár Dimitar Angelov Kumcsevet győzte le egyaránt két menetben.

„Nagyon szép nap volt ez a mai, igaz, a vége egy kicsit jobban is alakulhatott volna – kezdte értékelését az MTI érdeklődésére Gulyás István, a szabadfogásúak szakágvezetője. – A döntő tanulságos volt a számunkra, főleg azért, mert Danihoz hasonlóan a töröknek sincs még olimpiai kvótája. A meccs első menete elment, aztán úgy tűnt, hogy a második is, de a török annyira elfáradt, hogy már szinte lépni sem bírt, hat másodperccel a vége előtt intették másodszor, s ha van még egy kis idő, akkor le is léptették volna. Mindent elmond az állapotáról, hogy oda sem bírt jönni kezet fogni a végén, valósággal le kellett húzni a szőnyegről. Daninak most persze egy kicsit keserű a szája íze, de hamar túlteszi majd magát ezen. Nagyon komoly feladatok várnak még ránk idén, azon vagyunk, hogy a mostani meccsekből is tanuljunk.”

A tavalyi Eb-n bronzérmes Ligeti a magyar küldöttség harmadik dobogós helyét szerezte meg Belgrádban, miután kedden Wöller Gergő (szabadfogás, 66 kg), csütörtökön este pedig Hatos Gábor (szabadfogás, 74 kg) lett harmadik.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Sport

Magyar-bolgár - Motivált, becsvágyó csapatot ígér a vendég szakvezető

Mladen Krstajic szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2023. Március 26. 09:47, vasárnap | Sport

Atlétikai VB: Pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.

2023. Március 25. 15:58, szombat | Sport

Lőw Zsolt követi Tuchelt a Bayern Münchenhez

A Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel vezetőedző egyik másodedzője.

2023. Március 24. 07:02, péntek | Sport

Győzelemmel hangolt az EB selejtezőre a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.