Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2011. November 10. 14:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Levélben küldték a marihuánát

Levélben küldték a marihuánát

Három esetben foglaltak le kábítószert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban.

Egy levélben marihuánát, egy postai csomagban kokaint találtak Budapesten, a röszkei határátkelőnél pedig egy utánfutó kerekéből került elő marihuána – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Suller György Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivője kifejtette: a budapesti postaforgalmi szolgálati helyen a kábítószer-kereső kutya hívta fel a pénzügyőrök figyelmét egy Hollandiából érkezett levélküldeményre. A borítékban, óvszerbe csomagolt műanyag zacskóban 3 gramm marihuánagyanús anyag volt. A NAV munkatársai az anyagot közvetlen vámfelügyelet alá helyezték.

Szintén marihuána került elő ugyanitt egy postai csomagból. A NAV munkatársai egy Argentínából érkezett küldeményt választottak ki vizsgálatra. A függönydíszeket, méterárut tartalmazó, dupla falú doboz aljában a pénzügyőrök több mint száz gramm fehér port, kokaingyanús anyagot találtak. A hatóság a küldeményt visszatartotta.

A vizsgálatok a levél esetében marihuánát, a csomagban kokaint mutattak ki. A hatóság mindkét esetben feljelentést tett kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen .

A szóvivő tájékoztatása szerint a röszkei határátkelőnél egy szerb férfi által vezetett autó utánfutójából került elő csaknem egymillió forint értékű marihuána. Az utánfutó bal kerekéből áradó erős szag alapján a gumiköpenyben mintegy fél kilogramm marihuánát találtak a vámosok. A sofőr az eljárás során elismerte, hogy a kábítószer az övé.

A pénzügyőrök a kábítószert lefoglalták; a szerb férfit a rendőrség őrizetbe vette, ellene kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság indított eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 16:06, vasárnap | Kék hírek

Letartóztatták a 17 éves szurkálót

A 17 éves fiú ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indult eljárás.

2022. Január 23. 13:00, vasárnap | Kék hírek

Vonaton raboltak ki egy tinédzsert

Vonaton támadtak meg egy tinédzsert, a nyírbátori rendőrök egy napon belül elfogták őket.

2022. Január 22. 12:48, szombat | Kék hírek

A szerzői jog megsértése miatt emeltek vádat egy nő ellen Egerben

A szerzői jog közel egymillió forintos vagyoni hátrányt okozó megsértése miatt emelt vádat egy korábban éveken át Eger belvárosában működő presszó üzemeltetője ellen az Egri Járási Ügyészség.

2022. Január 21. 15:38, péntek | Kék hírek

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotort pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.