Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2022. Január 30. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Letartóztatták a debreceni ékszerboltba behatoló testvérpárt

Letartóztatták a debreceni ékszerboltba behatoló testvérpárt

A Debreceni Járásbíróság szombaton egy hónapra elrendelte annak a két szerb férfinak a letartóztatását, akik fegyverrel kíséreltek meg kirabolni egy debreceni ékszerboltot

- tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője szombaton az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a vád ellenük fegyveresen, erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel megvalósítva elkövetett rablás bűntettének kísérlete.

Dobó Dénes elmondta: a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a gyanúsítottak előzetesen megállapodtak abban, hogy az egyikük terepfelmérését követően ékszereket és készpénzt tulajdonítanak el egy debreceni ékszerboltból.

A testvérpár csütörtök délelőtt bement a debreceni Hatvan utcában lévő ékszerboltba: a 46 éves gyanúsított a sértett figyelmét vásárlási szándékkal elterelte, a testvére, a 37 éves férfi az üzletbe belépve azonnal rászegezte a sértettre a nála lévő fegyvernek látszó tárgyat. Bár a sértett közölte a gyanúsítottakkal, hogy mindent vihetnek, ennek ellenére őt ököllel megütötték, majd rugdosni kezdték.

A gyanúsítottak az ékszerüzlet eladópultjára kihelyezett tálcában lévő ékszereket beseperték egy sporttáskába, miközben a sértettet folyamatosan bántalmazták. A sértett erőteljes védekezése és ellenállása következtében a gyanúsítottak az eltulajdonítani szándékozott ékszereket nem tudták magukkal vinni, a fegyvert és a sporttáskát is a helyszínen hagyták és elmenekültek.

A rendőrök autós üldözést követően Debrecen belvárosában fogták el az elkövetőket - jelezte a szóvivő.

Hozzátette: a 46 éves gyanúsított Magyarországon többszörösen büntetett előéletű, több alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket ékszerüzletek sérelmére, a mostani bűncselekményt idején Magyarország területéről kiutasítás hatálya alatt állt.

A bíróság a kényszerintézkedés indoklásában megállapította: az ő esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, akár hasonló jellegű erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követne el. A 37 éves testvéréről ugyancsak megalapozottan feltehető, hogy rendezetlen életvitelére, megélhetési forrásának hiányára tekintettel újabb, akár erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követne el - mondta a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 18:10, hétfő | Belföld

Utolsó pillanatban mentette meg a rendőr a veszprémi fiatalt

Véget akart vetni életének egy fiatal Veszprémben.

2022. Augusztus 08. 17:01, hétfő | Belföld

Élet Mentő Pont védjegyet kapott három debreceni intézmény

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Élet Mentő Pont védjegyét kapta meg három debreceni intézmény: a Déri múzeum, az Aquaticum termál és wellness szálló, valamint a HBZ zárcentrum.

2022. Augusztus 08. 12:03, hétfő | Belföld

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében, Csongrád-Csanád megyében, elfogták őket, a bíróság elrendelte letartóztatásukat - tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 08. 09:04, hétfő | Belföld

Meghalt egy motoros, miután egy őzzel és autóval is ütközött

Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben, amikor egy őzzel, majd egy személykocsival ütközött - ismerteti honlapján a rendőrség.