Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2013. Február 01. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Laptopra és kiadó lakásra keresünk a netes apróhirdetések között

Laptopra és kiadó lakásra keresünk a netes apróhirdetések között

Az Apród.hu felhasználói leginkább kiadó lakás és laptop után érdeklődnek, és bár a babakocsik iránti kereslet csökkent, a Simson motorok népszerűsége töretlen. Nagy-Britanniából például már 25-ször többen böngésznek mobilról apróhirdetéseket, mint egy évvel korábban – derül ki az ingyenes apróhirdetési portál évösszegző trendelemzéséből.

A tavalyi év végére csaknem 33 millió egyedi keresést futtattak az Apród.hu felhasználói az online apróhirdetési portálon; 16-szor többet, mint az oldal indulásának évében, azaz 2011-ben. A legtöbben mindkét évben kiadó lakást kerestek a site segítségével, 2012-ben közel 225 ezer keresés irányult erre a területre. A második legkeresettebb kifejezés tavaly és tavalyelőtt is a laptop volt, 2012-ben 112 ezernél is többen gépelték be a szót az oldal keresőjébe. Érdekesség viszont, hogy amíg 2011-ben a babakocsi az ötödik leggyakrabban keresett kifejezés volt a portálon, 2012-ben már csak a kilencedik. Tartják magukat azonban a Simson motorok: mindkét évben a hatodik leggyakrabban keresett szó a motormárka neve volt. Rendhagyó dolgok után is érdeklődtek a felhasználók 2012-ben: varrógépet és galambot is több tízezerszer kerestek, mindkettőt Tolna megyében gépelték be legtöbbször. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az MTZ traktort keresték a legtöbben, Hajdú-Biharban pedig tűzifa iránt érdeklődtek a leginkább: 65 ezren írták be tavaly ezt a kifejezést a keresőbe.

A majdnem 33 milliónyi egyedi keresés csaknem kilencszer annyi oldallátogatást jelent, mint egy évvel korábban. Míg 2011-ben valamivel több, mint 11 millióan keresték fel az apróhirdetési oldalt, addig tavaly év végére már 90 millió látogatással számolt a portált üzemeltető allegroup.hu, és nemcsak Magyarországról. „Érdekes, hogy a több mint 90 millió oldalletöltésből nemcsak határainkon belülről érkeznek látogatók az oldalra: Nagy-Britanniából 2011-ben is 19 ezren keresték fel az Apród.hu-t, tavaly azonban már tízszer ennyien: közel 198 ezer látogató érkezett hozzánk onnan” - mondta Dobra Péter, az Apród.hu oldalt is működtető Allegroup.hu Kft. apróhirdetési üzletágának vezetője. Határainkon belülről Budapest vezet, 32,3 millió alkalommal a fővárosból látogatták az oldalt. 2012-ben a második legtöbb látogató Pest megyéből érkezett, míg egy évvel előtte Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakói használták a budapestiek mellett legtöbbet az Apród.hu-t. A hajdú-bihariak mindkét évben harmadikként szerepeltek az apróhirdetési oldalt leggyakrabban használók listáján, azonban míg 2011-beh 567 ezren, a tavalyi évben már 4,8 milliónál is többen kattintottak csak az észak-alföldi megyéből az apróhirdetési portálra.

A keresések jelentős hányada 2012 végére már mobilon zajlott: amíg 2011 végéig valamivel több mint 170 ezer oldallátogatás érkezett hordozható eszközről, egy évvel később ennek több mint 25-szöröse: 4,4 millió böngészés futott telefonon, vagy tableten az oldal hirdetései között.

A mobil eszközök használatában e téren is a budapestiek járnak élen: 2011-ben több mint 95 ezren, tavaly már 2,7 milliónál is többen látogatták az oldalt telefonról vagy tabletről. 2011-ben a fővárosiak után a legtöbben ilyen módon Pécs lakosai kerestek az apróhirdetések között, 2012-ben azonban már a debreceniek kattintottak hordozható eszközükről az Apród.hu mobilos oldalára a főváros lakói után a legtöbbször.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 16:17, hétfő | Életmód

A francia parlament megkezdte a halálba segítés legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját

A francia parlament megkezdte hétfőn a halálba segítés szigorú feltételek melletti legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját.

2024. Május 26. 09:01, vasárnap | Életmód

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.