Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2021. Augusztus 27. 10:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Kilenc díler és huszonhárom drogfogyasztó ellen javasol vádemelést a rendőrség

Kilenc díler és huszonhárom drogfogyasztó ellen javasol vádemelést a rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy majdnem két évvel ezelőtti ügyben kilenc díler és huszonhárom drogfogyasztó ellen javasol vádemelést - közölte az iroda pénteken a police.hu oldalon.

Majdnem két évvel ezelőtt számoltak fel egy tíztagú drogbandát; egyszerre tíz helyszínen tartottak razziát. A budapesti, törökbálinti, debreceni és szegedi lakcímeken csaknem másfél kiló kábítószert találtak, köztük marihuánát, amfetamint és extasyt.

A drogon túl a nyomozók lefoglaltak porciózáshoz, méréshez, hígításhoz és tároláshoz használt eszközöket, valamint fegyvereket is.

A kilenc terjesztő között több rokoni kapcsolat is van. A csapat élén álló debreceni férfi felesége és anyja is részt vett a "drogbizniszben", előbbi főként a kábítószer csomagolásában segédkezett, utóbbi az árusításból vette ki részét.

"A család droghoz való mindennapi viszonyát bizonyította, hogy a fiatal pár esküvője előtti legény- illetve lánybúcsún a vendégek számára felkínált menü részét képezte az amfetamin is, aminek értékét természetesen beleszámították a buli részvételi díjába" - írták.

A rendőrök kilenc embert jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg, huszonhármat pedig kábítószer birtoklásával. A kilenc terjesztő közül öten bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg négyen szabadlábon vannak. A fogyasztókkal szembeni eljárást a nyomozók elkülönítették ettől az ügytől, ők mindannyian szabadlábon védekeznek.

A kilenc gyanúsítottól több mint 5,5 millió forintot, majdnem kétezer eurót, valamint különböző más valutát és egy tízmillió forint értékű autót foglaltak le.

A bűnbanda elleni kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos nyomozás iratait az NNI vádemelési javaslattal küldte meg a napokban a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek - áll a közleményben.

Címkék: bűnbanda, díler, drog, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 07:00, kedd | Belföld

V4-államfők: oltással lehet a leghatékonyabban védekezni

A visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) köztársasági elnökei egyetértenek abban, hogy védőoltással lehet a leghatékonyabban védekezni a koronavírus-járvány ellen.

2021. November 30. 06:00, kedd | Belföld

Elfogták a putnoki emberölés gyanúsítottját

Elfogtak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte putnoki ismerősét - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

2021. November 29. 18:03, hétfő | Belföld

Csak 2019 végén tartottak nyilván kevesebb álláskeresőt

A regisztrált álláskeresők száma 242 ezer közelébe csökkent Magyarországon. A rendszerváltás óta kizárólag 2019 utolsó negyedévében állt alacsonyabban ez a mutató

2021. November 29. 16:07, hétfő | Belföld

Wikonkál: sokan rájöttek az oltás fontosságára

Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.