Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2020. Május 04. 18:05, hétfő | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kevesebb feketepiai cigarettát találtak idén a pénzügyőrök

Kevesebb feketepiai cigarettát találtak idén a pénzügyőrök

Az év első három hónapjában hatmillió szál cigarettát vont ki a feketepiacról az adóhivatal, ami jóval alulmúlja a tavalyi első negyedéves értéket; a csempészet visszaszorulásában a karanténviszonyok játszhattak szerepet

- írja hétfői lapszámában a Magyar Nemzet. Több mint 4500 alkalommal intézkedtek január eleje és március vége között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, pénzügyi nyomozói a cigaretta feketepiacának szereplői ellen. A rajtaütésekben hatmillió szál illegálisan behozott vagy itt előállított cigaretta, valamint több mint 1,6 tonna dohány került elő. A lefoglalt cigarettatételek értéke 400 millió forintot tett ki, a dohány értéke pedig meghaladta a 100 milliót.

A tavalyi első három hónaphoz képest 40 százalékkal kevesebb cigarettát foglaltak le az idén, amihez hozzájárulhatott, hogy a koronavírus-járvány miatt sok helyen lezárták a határokat és kijárási korlátozásokat vezettek be, kisebb lett az áruforgalom, de nagyobb a hatósági jelenlét, így pedig nehezebbé vált a különféle illegális áruk nemzetközi mozgatása. Ez a drogpiacon is érződik: mivel körülményessé vált a csempészés, akadozik az anyagutánpótlás, emiatt pedig már idehaza is drágul az illegális szer - olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 14:02, szombat | Kék hírek

Több milliós kárt okoztak külföldi tolvajok Békéscsabán - VIDEÓ

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán.

2021. Szeptember 23. 11:51, csütörtök | Kék hírek

Huszonegy elfogatóparancs volt érvényben ellene, elfogták

Elfogtak egy több éve bujkáló férfit, aki ellen már huszonegy elfogatóparancs volt érvényben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

2021. Szeptember 22. 15:03, szerda | Kék hírek

Elítélték a Sárváron több autót felgyújtó férfit

Közveszély okozás bűntette, továbbá garázdaság és rongálás vétsége miatt három év börtönnel sújtotta a Sárvári Járásbíróság azt a férfit, aki 2020. december 17-én éjszaka több autót felgyújtott Sárváron

2021. Szeptember 22. 11:06, szerda | Kék hírek

Megölte várandós feleségét

Befejezték a nyomozást a rendőrök az ellen a domaszéki férfi ellen, aki megölte várandós feleségét.