Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2012. Február 10. 14:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Kétszer gyakrabban okoznak balesetet

Kétszer gyakrabban okoznak balesetet

Kétszer nagyobb valószínűséggel okoznak balesetet azok, akik marihuánát fogyasztanak gépjárművezetés előtt, mint azok, akik alkoholtól és drogtól mentesen ülnek a volán mögé – állapították meg kanadai kutatók.

A kanadai Dalhousie Egyetem munkatársai több mint 49 ezer ember adatait tartalmazó kilenc korábbi tanulmány eredményeit összegezték és elemezték.

Az eredeti tanulmányokban a marihuána használatát vagy vérvizsgálattal, vagy önbevallással igazolták közlekedési baleseteket követően. Kiderült, hogy azok a sofőrök, akik a marihuána elfogyasztása után három órán belül vezettek gépjárművet, kétszer gyakrabban okoztak balesetet. Különösen a halállal végződő esetek száma szaporodott.

Egy 2007-ben készült skót tanulmány adatai szerint 537, 17-39 éves vezető közül 15 százalék szívott marihuánát a forgalomban való részvételt megelőző 12 órában.

A marihuána a leggyakrabban használt illegális kábítószer világszerte, így egyre több autóvezető él vele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).