Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2011. December 23. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: STOP/manna.ro

Két fejjel született egy baba Brazíliában

Két fejjel született egy baba Brazíliában

Ebben az évben már másodjára született kétfejű baba a brazíliai Anajasban. Tegnap egy 25 éves nő adott életet a kétfejű, 4,5 kilogrammos csecsemőnek.

A kicsi teljesen egészséges, egyetlen szívvel él, és főbb szervei is kitűnően működnek. A két fej szintén normálisan fejlődött.

A fiatal anya vidéken él, terhessége alatt egyszer sem kért ultrahangos vizsgálatot. Néhány órával a szülés előtt tudta meg, hogy kisfia rendellenesen fejlődött.

A kórház igazgatója elmondta: a nő hasi fájdalmakkal jelentkezett a kórházba. - Az orvosok, amikor elvégezték az ultrahangos vizsgálatot, és rájöttek, a babának két feje van, úgy döntöttek, nem kockáztatnak, hanem császármetszést alkalmaznak. Annak ellenére, hogy kórházunk kicsi, sikerült megmenteni mind az anyát, mind az újszülöttet. Ez is volt a célunk. Nekünk is meglepetés volt, hogy a fiúcska jó egészségi állapotban jött a világra - számolt be az esetről az igazgató.

A nőnek még van három gyermeke, és az orvosok beszámolói szerint egyáltalán nem esett kétségbe, hogy kétfejű kisfia született. - Sok örömmel fogadták a családban a gyermeket. Az anya mindkét száján eteti, a kicsi születése után nem hagyta el a szobát, ahol az anyával tartózkodik. A nő legfőbb kívánsága, hogy minél hamarabb hazamenjenek - tette hozzá az igazgató.

Ebben az évben a kisfiú a második olyan csecsemő Brazíliában, aki két fejjel jött a világra. A 27 éves Sueli Ferreira néhány hónappal ezelőtt szült, de a csecsemő két hónapra rá oxigénhiányban meghalt - számol be a manna.ro.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.