Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2015. Június 25. 07:06, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI - fotó:hirado.hu

Illegális bevándorlás - Magyarország minden előírást betart

Illegális bevándorlás - Magyarország minden előírást betart

Magyarország minden rá vonatkozó előírást betart és betartat azokkal, akik illegálisan érkeznek ide, most ennek negatív hatásaival szembesülhet.

Mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.
Kovács Zoltán kifejtette: nincs szó arról, hogy Magyarország bármilyen uniós jogszabálynak ne igyekezne eleget tenni, de az a helyzet állt elő, hogy a kapacitásait kimerítette, és ezt jelezte annak a 11 országnak, amely közölte, hogy elindítaná vissza Magyarországra azokat, akik nem jogosultak a menekült státusra. Ez több mint 15 ezer embert jelentene összesen - tette hozzá.

A kormányszóvivő közölte: már hetek óta figyelmeztetnek arra, hogy ez a helyzet fog előállni, mert Nyugat-Európa is "megtelt", ezért elindítanák vissza ezeket az embereket.

Arról is beszélt, hogy Magyarországot csak úgy lehet szárazföldön megközelíteni, ha előtte valamilyen más európai uniós országon - Görögországon - halad át a bevándorló. A szolidaritás része, hogy mindenki elvégzi a ráháruló munkát, kiveszi a felelősségét, és nem Magyarország kerül abba a helyzetbe, hogy rajta csattan az ostor - vélekedett.

Kovács Zoltán elmondta: az uniós eljárások egy régi rendszerre vannak szabva, nem ilyen nagyságrendű menekültáradatra. Ráadásul gyakran még mindig azt kell elmagyarázni, hogy ma Magyarországra érkezik a legtöbb illegális bevándorló - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a fizikai akadályok felállítása, az ideiglenes technikai határzár a körülmények által kikényszerített lépés, hogy a zöldhatáron át kontrollálatlanul, illegálisan érkezőket megpróbálják megállítani.

A kormányszóvivő úgy vélte, a kérdés megoldására egységes európai fellépés kell, azonban jelenleg nem látszik körvonalazódni az egységes politikai akarat Európában.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 07:37, kedd | Belföld

Szijjártó: idén megdől a tavalyi beruházási, foglalkoztatottsági és exportrekord

Idén minden gazdasági nehézség ellenére megdől a tavaly született beruházási, foglalkoztatottsági és exportrekord Magyarországon, ez részben az autóipar szárnyalásának is köszönhető - közölte a miniszter.

2023. Október 03. 07:36, kedd | Belföld

Kijev levette az OTP Bankot a nemzetközi háborús szponzorok listájáról

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján.