Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2013. Február 01. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így csökkentse a terhesség alatti diabétesz kialakulásának kockázatát

Így csökkentse a terhesség alatti diabétesz kialakulásának kockázatát

A mioinozitol nevű étrend-kiegészítő segít megelőzni a gesztációs diabétesz vagy más néven a terhesség alatti cukorbetegség kialakulását - írja a Fox News. Az inozitolról korábban az derült ki, hogy policisztás ovárium szindróma esetén segít a fertilitás helyreállításában.

Ezúttal arra találtak meggyőző bizonyítékot, hogy a mioinozitol csökkenti a terhesség alatti cukorbetegség előfordulását.

Azoknál a nőknél, akik túlsúlyosak vagy elhízottak, vagy családi kortörténetük miatt ki vannak téve a cukorbetegség kialakulásának különösen fontos a megelőzés. A nem diagnosztizált és kezeletlen gesztációs diabétesz miatt a nagyobb magzatok sérülékenyebbek, veszélybe kerül a kihordásuk, s megnő a koraszülés kockázata is.

A vizsgálatba a kutatók 220 terhes nőt vontak be, akiknek családi kortörténetében előfordult 2-es típusú cukorbetegség. A résztvevők felének naponta kétszer 2 gramm mioinotizol kiegészítőt adtak az egyébként is ajánlott folsav mellett. A másik csoport tagjai viszont csak ez utóbbit kapták a terhesség harmadik hónapjától kezdve a végéig.

Az első csoport tagjainak 6 százalékánál alakult ki terhesség alatti diabétesz, míg a csak folsavat kapottak esetében ez az arány 15 százalékos volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 16:17, hétfő | Életmód

A francia parlament megkezdte a halálba segítés legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját

A francia parlament megkezdte hétfőn a halálba segítés szigorú feltételek melletti legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját.

2024. Május 26. 09:01, vasárnap | Életmód

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.