Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2017. Június 13. 18:26, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: asmodeus/pixabay

Horogkeresztet rajzolt két fiú a debreceni Nagytemplomra

Horogkeresztet rajzolt két fiú a debreceni Nagytemplomra

Jogerősen is két-két év próbára bocsátotta kedden zárt ülésen a Debreceni Törvényszék azt a két fiatalkorút, aki tavaly áprilisban horogkeresztet festett a debreceni Református Nagytemplom talapzatára

- közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel. Tatár Tímea tájékoztatása szerint a két fiatalkorú a próbára bocsátás idején pártfogó felügyelet alatt áll.

A két 15 éves fiú a református egyházközösségnek 80 ezer forint kárt okozott. Mindketten elismerték a bűncselekmény elkövetését. Bűnösségüket a tanúvallomások és az okirati bizonyítékok is alátámasztották. Az elkövetők megbánták tettüket, az elsőrendű vádlott megfizette az okozott kárt, és bocsánatot is kért a sértettől.

Az ügyészség azt kérte, hogy a másodrendű vádlott a Debrecen-nagytemplomi egyházközség presbitériuma előtt, a presbitérium által meghatározott időpontban kérjen bocsánatot. A Debreceni Törvényszék jogerős ítéletében nem írt elő ezt.

Az indoklás szerint nem lehet erre kötelezni a vádlottat. A magatartási szabályok kötelezettségeket, tilalmakat szabhatnak meg, a jog eszközével bocsánatkérést nem lehet kikényszeríteni.
Márpedig, ha ez nem belülről jön és nem őszinte, akkor preventív hatása sincs - hangoztatta a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 18:10, hétfő | Belföld

Utolsó pillanatban mentette meg a rendőr a veszprémi fiatalt

Véget akart vetni életének egy fiatal Veszprémben.

2022. Augusztus 08. 17:01, hétfő | Belföld

Élet Mentő Pont védjegyet kapott három debreceni intézmény

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Élet Mentő Pont védjegyét kapta meg három debreceni intézmény: a Déri múzeum, az Aquaticum termál és wellness szálló, valamint a HBZ zárcentrum.

2022. Augusztus 08. 12:03, hétfő | Belföld

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében, Csongrád-Csanád megyében, elfogták őket, a bíróság elrendelte letartóztatásukat - tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 08. 09:04, hétfő | Belföld

Meghalt egy motoros, miután egy őzzel és autóval is ütközött

Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben, amikor egy őzzel, majd egy személykocsival ütközött - ismerteti honlapján a rendőrség.