Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2012. Július 20. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan függ össze az apák munkája a születési rendellenességekkel?

Hogyan függ össze az apák munkája a születési rendellenességekkel?

Bizonyos típusú férfiak által végzett munkák születési rendellenességet okozhatnak csemetéjüknél - mutatott rá egy új tanulmány, amelyről a Fox News számol be. A kutatók 14 ezer apa munkahelyi adatait elemezték, amik mintegy 63 foglalkozást foglalnak magukba.

Nem meglepő, hogy a születési rendellenességek szempontjából a legveszélyesebbek a nagy stresszel járó munkák. Leginkább azoknál a gyerekeknél valósínűbb, hogy gyermekkorukban valamilyen rendellenesség alakul ki náluk, akiknek apukájuk matematikus, fizikus, programozó, művész, fényképész, élelmiszer-áruházban dolgozó, tájépítész, fodrász, sminkes vagy éppen vegyiparban dolgozó.

Arra vonatkozóan azonban nincs bizonyíték, hogy az apák vegyi anyagokkal/vegyszerekkel való munkája növelné a gyermekkori rendellenességek kialakulásának kockázatát.

Ugyanakkor az oldószerekkel való munka - művészek, vegyipari dolgozók, gyógyszerészek - esetében kimutatták, hogy megnöveli a gyermekeknél a szem, a szív, valamint a bélrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 09:10, szombat | Életmód

Megnyitott a téli Gyárkert Veszprémben

Több száz program várja az érdeklődőket az év végéig a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat (VEB2023 EKF) keretében - közölte a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója.

2023. December 07. 06:00, csütörtök | Életmód

Meteorológia: a legmelegebb ősz volt az idei

Az idei ősz középhőmérséklete országos átlagban 2,6 Celsius-fokkal meghaladta az 1991-2020-as évek átlagát, és a 13,3 fokkal a legmelegebb lett 1901 óta - írta az OMSZ a honlapján közölt évszakértékelésben szerdán.

2023. December 04. 14:25, hétfő | Életmód

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn.