Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2016. November 23. 11:32, szerda | Kék hírek
Forrás: mti

Hamis tanúzásra akart rávenni fiatalkorúakat egy díler

Hamis tanúzásra akart rávenni fiatalkorúakat egy díler

Vádat emeltek egy szentesi férfi ellen, aki fenyegetéssel hamis tanúvallomásra akart rávenni fiatalkorúakat, miután kábító hatású anyagot adott el nekik - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletével, valamint hamis tanúzásra felhívás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a férfival szemben azért indult eljárás, mert kábítószernek nem minősülő, azonban kábító hatású szert adott el kiskorúaknak. A vádlott 2015. augusztus 22-én találkozott az egyik vásárlóval. A beszélgetés során azt kérte tőle, hogy a bűnügyben tegyen valótlan tanúvallomást, állítsa azt, az anyagot nem tőle vásárolta, hanem azt közösen vették, és ezelőtt közölte, hogy már betöltötte a tizennyolcadik életévét. A tanút azzal fenyegette, hogy ha nem tesz hamis vallomást, akkor megveri. A fiatal a történtek miatt feljelentést tett a vádlottal szemben.

A férfi ugyanezen a napon találkozott az ügy másik, kiskorú tanújával is. Arról próbálta meggyőzni, hogy ha kihallgatják, vallja azt, hogy nem is ismeri őt. A kiskorú tanú a vádlott kérése ellenére nem tett hamis tanúvallomást.

Mivel a vádlott a bűncselekményt próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, az ügyészség vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 12:48, szombat | Kék hírek

A szerzői jog megsértése miatt emeltek vádat egy nő ellen Egerben

A szerzői jog közel egymillió forintos vagyoni hátrányt okozó megsértése miatt emelt vádat egy korábban éveken át Eger belvárosában működő presszó üzemeltetője ellen az Egri Járási Ügyészség.

2022. Január 21. 15:38, péntek | Kék hírek

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotort pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.

2022. Január 21. 15:05, péntek | Kék hírek

Bedrogozott majd tört-zúzott

A pétervásárai férfi ellen büntetőeljárás indult.

2022. Január 21. 10:02, péntek | Kék hírek

Százmilliós költségvetési kárt okozó bűnbandát számolt fel a NAV

Csaknem százmillió forintos költségvetési kárt okozó bűnszövetséget számoltak fel - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.