Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2022. Február 06. 16:10, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Halálra gázolta barátját az ittas férfi

Halálra gázolta barátját az ittas férfi

Meghosszabbította a bíróság az előzetes letartóztatását.

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt folyamatban lévő ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség ismét eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki baráti összejövetelen volt, utána ittas állapotban kocsiba ült, azzal az egyik barátját elütötte, ezután a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott – közölte az ügyészség közleményében.

Az indítvány szerint az elkövető baráti összejövetelen szeszesitalt fogyasztott, ezután 2021. június 6-án 00 óra 45 perc körül egy teherkocsival Kesztölcön közlekedett. A férfi a haladása során a működő közvilágítási lámpákkal ellátott útszakaszon ittassága miatt nem észlelte az úttest jobb oldalán gyalogló, vele korábban a baráti összejövetelen együtt szórakozó sértettet, akit járművének jobb elejével elütött.
Az ütközés hatására a sértett a vízelvezető árokba esett, az elszenvedett súlyos sérülések miatt a helyszínen meghalt.

Az elkövető észlelte az ütközést, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását 2022. április 8-ig meghosszabbította.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 18:10, hétfő | Belföld

Utolsó pillanatban mentette meg a rendőr a veszprémi fiatalt

Véget akart vetni életének egy fiatal Veszprémben.

2022. Augusztus 08. 17:01, hétfő | Belföld

Élet Mentő Pont védjegyet kapott három debreceni intézmény

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Élet Mentő Pont védjegyét kapta meg három debreceni intézmény: a Déri múzeum, az Aquaticum termál és wellness szálló, valamint a HBZ zárcentrum.

2022. Augusztus 08. 12:03, hétfő | Belföld

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében, Csongrád-Csanád megyében, elfogták őket, a bíróság elrendelte letartóztatásukat - tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 08. 09:04, hétfő | Belföld

Meghalt egy motoros, miután egy őzzel és autóval is ütközött

Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben, amikor egy őzzel, majd egy személykocsival ütközött - ismerteti honlapján a rendőrség.