Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2012. Április 17. 07:17, kedd | Sport
Forrás: BoxingONE

Győri öröm Galántán

Győri öröm Galántán

A BoxingONE Championship szombati versenynapján a „Galánta Kids” csapata a győri „Patent Gladiators” együttesét látta vendégül. Hatalmas buzdítás mellett küzdöttek a legjobb közép-európai amatőr ökölvívók.

A B1-ben tavasszal „félbajnokságot” rendeznek az olimpiai miatt, melyen öt alakulat küzd egymással. Szombaton a felvidéki „Galánta Kids” volt a vendéglátó, akik a győri „Patent Gladiators” legjobbjait fogadták. A két gárda végletekig kiélezett párharcot vívott, miközben a lelátókon igazi „rangadó-hangulat” uralkodott.

56 kilóban Könnyű Róbert és William Tankó csapott össze, amely küzdelmet a győriek egri vendégjátékosa, Könnyű magabiztosan, a meccset végig irányítva nyerte. Ellenfelére számolt is a szerb ringbíró. (2:0) 60 kg-ban is hasonló volt képlet, ezúttal Sinkó Zoltán nyert magabiztosan Patrik Polák ellen, aki csak egyszer hozta zavarba a fiatal magyart. (4:0) 64 kg-ban Georgie Nyéki – Patrik Rajcsányi meccset rendeztek a B1 liga legutóbbi fordulójában. A küzdelem változatos, szoros volt, ahol Nyéki volt az aktívabb, Rajcsányi viszont pontosabban bokszolt. A bajnokság történetének leghangulatosabb meccsén hazai siker született. (4:2)

69 kg-ban a szoros meccset vívott Zámbó Dániel (dzsóker) és Mikulas Ferdinand, a magyar bokszoló csak nehezen találta a ritmust, nem tudott a saját stílusában bokszolni. Döntetlen lett a mérkőzés. (5:3) Középsúlyban Tóth László és Nikolas Haung csapott össze. Az első két menetben a szlovákiai bunyós irányított, és előnnyel készülhetett az utolsó körre. A záró szakaszban Tóth több pontos ütéssel visszatért a játékba, de nem volt kérdéses, hogy a hazai bunyós nyerte a párharcot. (5:5)

81 kilóban Lányi Vitalij és Ladislav Takacs meccsén úgy tűnt, hogy a hazai bunyós erőnléti problémák kell majd szembenéznie, Lányi bokszolt előrefelé. Kevés volt a tiszta ütés, és a bírák szerint Lányi nyerte a meccset. (7:5) Nehézsúlyban a hazaiakat „dzsóker-játékosként” Michal Presnik képviselte, míg a győrieket Horváth Gábor. Kevés volt az értékelhető akció a nyitó körben, a másodikban Horváth tűnt kicsivel jobbnak, míg a záró körben sok volt a fogás. Egyik bunyós sem érdemelt győzelmet, s a hivatalos eredmény is döntetlen lett. (8:6)

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56 kg: William Tankó – Könnyű Róbert 0:2
60 kg: Patrik Polák – Sinkó Zoltán 0:2
64 kg: Patrik Rajcsányi – Nyéki Georgie 2:0
69 kg: Mikulas Ferdinand – Zámbó Dániel 1:1
75 kg: Nikolas Haung – Tóth László 2:0
81 kg: Ladislav Takacs – Lányi Vitalij 0:2
91 kg: Michal Presnik – Horváth Gábor 1:1

A „Patent Gladiators” 8:6 arányban nyerte a jó hangulatú fordulót. A B1 két hét múlva pénteken Révkomáromban folytatódik, ahol a helyi „Cápák” a szabadkai „Farkasokat” látják vendégül. Másnap Győr-Debrecen párharc a Rába-partján. A B1 hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 06:00, hétfő | Sport

Magyar-olasz - Rossi örökké emlékezetes mérkőzésre készül

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint örökké emlékezetes lehet a magyar labdarúgó-válogatott számára az olaszok elleni mérkőzés a Nemzetek Ligája hatodik, utolsó fordulójában.

2022. Szeptember 24. 09:01, szombat | Sport

Rossi: azt éreztem, túl korai a gól

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.

2022. Szeptember 24. 08:58, szombat | Sport

Gulácsi: még szebb a siker, hogy Szalai lőtte a győztes gólt

A játékosok a csapatmunkát emelték ki elsődlegesen a magyar labdarúgó-válogatott németek felett aratott pénteki 1-0-s győzelmével kapcsolatban, és a gólszerző csapatkapitányt, Szalai Ádámot méltatták.

2022. Szeptember 23. 22:52, péntek | Sport

Szalai Ádám gyönyörű góljával Magyarország legyőzte Németországot és továbbra is csoportelső!

A magyar labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott a németek vendégeként Lipcsében a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, sikerével pedig biztosan a sorozat élvonalában marad.