Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2013. Április 15. 10:31, hétfő | Helyi sport
Forrás: nso.hu, infooroshaza.hu

Ez a tavasz nem az Orosháza FC-é

Ez a tavasz nem az Orosháza FC-é

Legalábbis eddig. Vasárnap a Ferencváros fiókcsapatának vendégeként kapott ki az Orosháza sima 3:0-ra. A tavasszal elhullajtott pontokat már nehezebb összeszámolni, mint azokat, amelyeket begyűjtött a csapat.

A sorozatos vereségek eddig megóvták az Orosháza FC-t attól, hogy a remek őszi szerepléssel kivívott negyedik helyezésüknek búcsút mondjanak. A riválisok legalább olyan „szorgalommal” vesztegették el a pontokat dél-békési csapat, de azt lehetett sejteni, hogy ez az állapot nem tart örökké.

A vasárnap a Ferencvárostól elszenvedett vereség után két helyet csúszott vissza a tabellán az Orosháza, amely most már csak hatodik az NB II Keleti-csoportjának pontvadászatában.

Hogy mennyire elfogadható érv Major László edzőé – aki azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy a tizenkét nap alatt lejátszott négy mérkőzés soknak bizonyult az Orosházának –, azt döntse el ki-ki maga.

Nem szorosan tartozik a mérkőzés krónikájához, de talán hű képet fest a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről, hogy az egyes beszámolók szerint száz, más szerint kétszáz néző látogatott ki a találkozóra. Némileg magyarázza a helyzetet, hogy a FTC stadionjának átépítése miatt Csepelen bonyolítja el hazai találkozóit a Ferencváros. Az a Ferencváros, amely azt hirdeti magáról, hogy a legnépszerűbb labdarúgócsapat Magyarországon. Képzeljük el a nézőszámot (még akkor is, ha a fiókcsapatról van szó), ha nem ők volnának a legkedveltebbek….


FERENCVÁROS II–OROSHÁZA 3–0 (1–0)
Csepel, 200 néző. Vezette: Fenyvesi (Péter T., Mohos)
FTC II: Hermány – Simita, Batik, Vattai, Birtalan J. – Vass M., Csillus (Erdei, 81.) – Popgeorgiev (Kónya, 60.), Nyilasi B., Papp M. (Majzik, 87.) – Nehéz Edző: Lipcsei Péter
OROSHÁZA: Molnár T. – Szűcs D. (Kerekes I., 39.), Milenkovics, Futaki, Kerepeczki – Varga R. – Ács, Ondrejó, Végh A. (Lupsa, 43.) – Tóth D., Balázs J. (Hamed, 73.) Vezetőedző: Major László
Gólszerző: Nehéz (1–0) a 16., Vattai (2–0) az 56., Nehéz (3–0) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Nagyon jól játszottunk, a kapunk nem forgott veszélyben, magabiztos győzelmet arattunk. Megyünk tovább ezen az úton.
Major László: – Tizenkét nap alatt négy meccset az Orosháza nem bír lejátszani, elfogytunk a végére.

Címkék: ftc, labdarúgás, OFC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 16:48, hétfő | Sport

MAMS: Remek hangulat, kiváló egyéni teljesítmények a Magyar kupában!

Június 14-16. között rendezték az MBH Befektetési Bank Gyorsasági Országos Bajnokság és Magyar Kupa II. fordulóját!

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Bulvár

Varga sérülésével foglalkoznak a német lapok

Elsősorban a súlyos sérüléseket szenvedő Varga Barnabás esetével és állapotával foglalkozott a helyi sajtó a németországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának vasárnap esti mérkőzése után.