Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2016. Május 10. 07:56, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Eurovíziós Dalfesztivál – remek főpróba után ma lép fel Freddie

Eurovíziós Dalfesztivál – remek főpróba után ma lép fel Freddie

A Magyarországot képviselő Freddie szerint nagyon jól sikerült az első főpróba az Eurovíziós Dalfesztiválon hétfőn Stockholmban.

Freddie (Fehérvári Alfréd Gábor), aki Pioneer című dalával versenyez, az első főpróba után az MTI-nek telefonon elmondta, hogy minden rendben volt, "energiában nagyon sokat léptünk előre". Hétfő este tartják az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjének második főpróbáját, amelyen a produkciókat - titkosan - a nemzeti zsűrik is pontozzák. Freddie azt mondta, hogy nagyon várják már az esti fellépést.

A magyar előadó pénteken a stockholmi Magyar Házban, szombaton pedig a Eurovision Village szabadtéri színpadán mutatta be versenydalát, a Pioneert, amellyel megnyerte A Dal 2016 című műsort. Mint mondta, mindkét koncert jól sikerült, az Eurovision Village-ben rengetegen, "talán több ezren is" kíváncsiak voltak rá. Hozzátette: meglepte a nagy érdeklődés, a fellépésük előtt ugyanis fél órás szünet volt. Hozzátette, hogy legújabb magyar dalát is jól fogadta a szombati fellépésen a svéd közönség.

A nézők kedden 21 órától a Duna televízióban láthatják az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, amelyben negyedikként adja elő produkcióját Freddie. A 18 versenyzőből - akárcsak két nappal később, a második elődöntőből - tízen jutnak a jövő szombati döntő 26-os mezőnyébe. Freddie-vel együtt öten lesznek a színpadon: rajta kívül három vokalista - a Fool Moon a cappella csapatból Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás -, valamint Baranya Dávid táncos.

A keddi elődöntőben (ahogy majd a csütörtökiben és a szombati döntőben is) a képernyők előtt ülők az utolsó dal elhangzását követő 15 percben küldhetnek szavazatot az előadókra a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben, de az egyes országok szavazói saját fellépőiket nem értékelhetik. Az öttagú nemzeti zsűrik és a nézők voksainak egyenlő arányú kombinációja alapján dől el a továbbjutók kiléte. A magyar nemzeti zsűriben Rakonczai Viktor, Lotfi Begi, Wolf Kati, Frenreisz Károly és Novák Péter pontoz.

Az Eurovíziós Dalfesztivál keddi és csütörtöki elődöntőit, valamint szombati döntőjét a Duna televízió 21 órától élőben közvetíti. Mindhárom estén 20 óra 30 perctől látható az Elővízió adása, amelyben bemutatják Freddie útját A Dal 2016 döntőjétől Stockholmig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:08, hétfő | Bulvár

Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok

2024. Június 17. 09:58, hétfő | Bulvár

Nem tűnt fel nekik a terelés

Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. videóösszeállítással hívja fel a figyelmet a figyelmes vezetés fontosságára.

2024. Június 15. 11:02, szombat | Bulvár

Egyszülős Központ: 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül a gyerekeit

Az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt az egyedülálló apák száma Magyarországon: a felmérések szerint 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül gyerekeit - közölte az Egyszülős Központ szombaton az MTI-vel.

2024. Június 08. 09:17, szombat | Bulvár

Virrasztás Tompos Kátya emlékére Budapesten