Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2013. Április 26. 20:43, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Elkészült a Doherty Hungary új üzemcsarnoka Orosházán

Elkészült a Doherty Hungary új üzemcsarnoka Orosházán

Elkészült a Doherty Hungary kétezer négyzetméteres új üzemcsarnoka Orosházán. A beruházást ünnepélyes keretek között pénteken adták át.

EU támogatás a Dél-Alföldi regionális Operatív Program keretéből. A forgórészeket és tengelyeket gyártó Doherty 1998 óta 4 millió eurót fektetett be orosházi telephelyén. A társaság termelése látványosan felfutott az elmúlt években, éves árbevétele 2006-ban 985 millió forint volt, 2012-ben 1,856 milliárd forintot ért el. A cég dolgozóinak száma 133 fő.

A Doherty család 1998-ban létesített új telephelyet Orosházán, a cég közvetlen irányítását 2007-ben vette át Jim Doherty és új menedzsmenttel öt év alatt jelentős eredmények születtek - mondta a megnyitón Patrick Doherty a cég alapítója. Hozzátette: évente 11-12 millió tengelyt készítenek háztartási gépekhez és gépkocsikhoz, döntően nemzetközi megrendelésekre.

Az ünnepségen részt vett Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, aki a hazai kis- és középvállalkozások emblematikus cégének nevezte a Dohertyt. Elmondta: a társaság minden tekintetben visszatükrözi a kormány gazdaságpolitikai szándékait. Folyamatosan fejleszt, munkát ad a térségben élő embereknek, termékei versenyképesek a nemzetközi piacokon, éves termelésnek több mint nyolcvan százaléka export.

A kormány vállalkozási környezetet segítő politikájáról szólva Szatmáry Kristóf kifejtette: az elmúlt három évben a kormány elhárította a kkv-szektor fejlődését gúzsba kötő legnagyobb akadályokat, a tehetséges és rátermett vállalkozások fejlődnek, mint azt a Doherty példája is mutatja. Stabil az államháztartás, az adókörnyezet EU viszonylatban is versenyképes. Kiemelte a Magyar Nemzeti Bank új kamatpolitikáját, amely szerinte áttörést hoz a gazdaságban, a vállalkozások olcsóbb hitelekhez jutnak.

Közölte, a kormány diplomáciai eszközökkel nyit a keleti piacok felé, a vállalkozások többletexportja érdekében, míg a belső fogyasztást növelő intézkedések a hazai piacon nyitnak új lehetőségeket.

Dancsó József (Fidesz) Orosháza polgármestere beszédében kiemelte: a város minden munkahelyteremtő fejlesztésben hatáskörén belül segíti a vállalkozásokat. A Doherty kiszámítható stabil vállalkozás, száz családnak nyújt hosszútávon megélhetést.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 13. 18:08, vasárnap | Belföld

Megtriplázódott a májusi vendégéjszakák száma Magyarországon a tavalyihoz képest

Májusban a tavalyihoz viszonyítva több mint 200 százalékkal, több mint 1 millió 250 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma Magyarországon

2021. Június 13. 17:07, vasárnap | Külföld

Csomagolóanyagok és palackok alkotják az óceánokban lévő műanyagok többségét

Az elvitelre vásárolt élelmiszerek csomagolóanyaga és az italospalackok alkotják az óceánokban lévő műanyagszemét többségét egy spanyol kutatás szerint.

2021. Június 13. 16:08, vasárnap | Külföld

Ismét szigorításokat vezetnek be Moszkvában

Oroszországban február 15. óta először emelkedett ismét 13 ezer fölé az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.