Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2013. November 19. 17:39, kedd | Sport

Együttműködési megállapodást kötött Magyarország és Tajvan

Együttműködési megállapodást kötött Magyarország és Tajvan

Borkai Zsolt és Thomas W. Tsai, a Magyar, illetve a Tajvani (Chinese Taipei) Olimpiai Bizottság (CTOC) elnökepartnerségi megállapodást írt alá hétfőn Tajvanban, új fejezetet nyitva a két nemzeti bizottság együttműködésében.

Az eseményen részt vett Borkai Zsolt MOB elnök, Szabó Bence a MOB főtitkára, Székely Levente a tajvani Magyar Kereskedelmi Iroda vezetője, és helyettese, Füle János Róbert a tajvani sportért felelős államtitkárság vezetője, Ho Jow-Fei és helyettese, Peng Tai-Lin és Jian-Song Chu a tajvani külügyminisztérium nemzetközi ügyekért felelős főosztályvezetője.

A megállapodás aláírására a fenntartható fejlődés és a sport jegyében szervezett konferencia lezárását követő eseményen került sor. A kétnapos konferenciát a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnöke, Ékes József és a tajvani magyar képviselet közös kezdeményezésére a legnevesebb tajvani sport egyetem, a National Taiwan Normal University rendezte, amelyre az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság is meghívást kapott.

A házigazda egyetem és a magyar képviselet kiváló magyar sportolókat, illetve a sporttal összefüggésben dolgozó magas szintű vezetőket hívott meg, akik előadásokat tartottak a rendezvényen. A Taiwan – Hungary Sport Fórumon részt vett Ékes József országgyűlési képviselő, a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság Elnöke, Borkai Zsolt és Szabó Bence a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és főtitkára, Kovács Ágnes és Novák Ferenc olimpiai bajnokok, dr. Kozsla Tibor, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának nemzetközi igazgatója, Szilágy László a Nagy Sportágválasztó főszervezője, Mikula Andrea médiaszakértő és Pitz András, a Siófok KC klub egyik vezetője. A vendéglátók részéről a tajvani törvényhozás elnöke, Wang Jin-pyng, a Tajvani Olimpiai Bizottság Elnöke, a tajvani sportért felelős államtitkárság helyettes vezetője, Peng Tai-Lin a National Taiwan Normal University Testnevelési és Sport Tudományi Karának rektora, több tanszékének vezetői és hallgatói fogadták a magyar előadókat.

A sikeres konferenciát követően írták alá az együttműködési megállapodást a két ország között, majd a MOB képviselői találkoztak a tajvani kenu, vívó, torna, judo, birkózó és úszó szövetségekkel. A tajvani parlament elnöke kilátásba helyezett egy olyan további lehetőséget, amelynek konkrét nemzetgazdasági haszna is lesz. Harminchárom millió tajvani dollárt különítenek el, amelyet a sport együttműködés területén lehet majd felhasználni.

Címkék: Magyarország, tajvan

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 07:53, vasárnap | Sport

Női kézilabda-vb - Elmaradt a bravúr, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

A magyar válogatott 26-22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szombaton.

2023. December 09. 15:41, szombat | Sport

Schmidt Ádám: tíz százalékkal emelkedik az olimpiai és paralimpiai jutalom

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén bejelentette, hogy megemelik az olimpiai és paralimpiai jutalmakat a jövő évi párizsi játékokra.

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!

2023. December 05. 13:01, kedd | Sport

Kerkez Milos 19. az idei Golden Boy-listán

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.