Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2013. Május 11. 20:07, szombat | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu

Döntetlent játszottunk Füred ellen

Döntetlent játszottunk Füred ellen

Rendkívül izgalmas mérkőzésen szereztük meg a pontot.

Orosházi FKSE-Linamar - Balatonfüredi KSE 26-26 (13-15)
2013.05.11. Orosháza, Városi Sportcsarnok
Vezette: Bacs; Bán

Peches kezdés után (füredi gól és egy kihagyott hetes) a 3. percben Harsányi góljával szereztük az első pontot. A mérkőzés elején kétgólos előnnyel indított az ellenfél, ám ez a meccs során csak nőtt (15.p. 4-9). Füzesi Ferenc ekkor kért időd, ami látszólag nem sokat segített a csapaton. Továbbra is többet lőttünk kapufára, mint a hálóba, illetve a labdaszerzéseinket is visszaadtuk Fürednek, a legnagyobb különbség 5-10 volt a vendégek javára. Az első félidő fénypontja a 21. percben Szabó Péter védése volt, mikor Zdolik Bence hetesét hárította. Erre a sikerre a többi játékos feléledt, Dukic Gorán és Maric Dusan egymás után lőtte a gólokat, így felküzdöttük magunkat a 9-11-es állásra. A játékrész utolsó pillanatában Kanyó Ádám még betalált a füredi kapuba, így az eredmény 13-15-re végződött.

A második félidő már dinamikusabban indult, Mazic Milán bravúrozott, majd Kanyó Ádám követte a sort, ezzel egyenlített Orosháza, majd Knezevic Márkó góljával átvettük a vezetést (34.p.). Ez sajnos nem tartott okáig, de óriási küzdelemmel zárkóztunk fel, ehhez Herjeczki Balázs is hozzájárult egy hetes védésével (13.p. 17-18). A 20. percben kettős emberhátrányba kerültünk és még egy hetest is kaptunk, de ami hab a tortán, hogy Dusan Maricot is kiállították a bírók, ezzel csak három emberünk maradt a pályán. A mrkőzés legkritikusabb részében egy hibás bírói döntés miatt tűnt kilátástalannak a helyzetünk. A füredi játékosok nem voltak topon, kiesett a kezükből a labda, elcsúsztak a pályán, ezekért mégis az orosházi sportolókat állították ki, ezzel ismét 4 gólos előnyre (20-24) tett szert az ellenfél. Kanyó Ádám válaszul bekeményített és sorban lőtte a gólokat, ezzel rendkívül izgalmas végjátéknak néztünk elébe. Balda Ákos hetesével a 29. perecben ismét egyenlítettünk, ekkor 25-25 volt az állás, Bali Richárd góljával pedig az utolsó percben 26-25-re vettük át a vezetést, de a Füred rögtön kontrázott, így a végeredmény 26-26.

OFKSE: SZABÓ; KANYÓ 7; BALI 4; Herjeczki; Bajusz; Raffai; Harsányi 4; Knezevic 2; Berta; Morva; Benák; Dukic 4; Maric 1; Balda 2; Mazic 1; Benmiloud 1
Edző: Füzesi Ferenc: „ A szokásos pech széria. A vége előtt három másodperccel kaptunk gólt. Mindkét félidőben sokat tett a csapat az eredményért, de így alakult.”

Balatonfüred: Szabó; Nagy 2; Gerdán; Németh 1;Rasillo 5; Kis; Szöllősi 3; Pászto 4r; Szatmári; Kovács 3; Hornyák 1; Sandrk 2; Faluvégi; Kemény; Zdolik 1; Grigorev 4
Edző: Sótonyi László: „Rutinosabb játékkal nyerhettünk volna, de az Orosháza feljavult a második félidőben, lendületesebbé vált a játéka. Igazságosabb a döntetlen.”

Kiállítások: 18 ill. 18.p
Hétméteresek: 5/3 ill. 7/5
Piros lap: Grigorev (Balatonfüred, szabálytalanság miatt)

Martin véleménye:
A szokásosnál sajnos kevesebb néző látogatott ki a mérkőzésre, de valamennyire ez érthető. Mindkét csapat görcsösen kezdett, de sajnos mi még görcsösebben. A fürediek játéka feljavult, rendre meghiúsították támadásainkat és védekezésben sem álltunk a helyzet magaslatán. Az első félidőben gyakorlatilag végig csak szaladtunk az eredmény után, a két gól még egész jónak mondható a játékhoz képest. Majd a második félidő elején úgy tűnt, hogy hatottak Füzesi Mester szavai az öltözőben, ugyanis egy 3-0-s rohammal indítottunk és átvettük a vezetést. Ezt sajnos csak 17-16-ig tudtuk tartani, utána rákapcsolt a Füred, amivel ismét nem igazán tudtunk mit kezdeni. Innentől felváltva estek a gólok és szerencsére a hajrában mi jöttünk ki jobban még azt a peches három másodperccel a vége előtti gólt beletekintve.

Címkék: kézilabda, OFKSE, Sport

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 13. 18:08, vasárnap | Belföld

Megtriplázódott a májusi vendégéjszakák száma Magyarországon a tavalyihoz képest

Májusban a tavalyihoz viszonyítva több mint 200 százalékkal, több mint 1 millió 250 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma Magyarországon

2021. Június 13. 17:07, vasárnap | Külföld

Csomagolóanyagok és palackok alkotják az óceánokban lévő műanyagok többségét

Az elvitelre vásárolt élelmiszerek csomagolóanyaga és az italospalackok alkotják az óceánokban lévő műanyagszemét többségét egy spanyol kutatás szerint.

2021. Június 13. 16:08, vasárnap | Külföld

Ismét szigorításokat vezetnek be Moszkvában

Oroszországban február 15. óta először emelkedett ismét 13 ezer fölé az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.