Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2012. Május 07. 14:05, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Cséfalvay: kizárt az államcsőd Magyarországon

Cséfalvay: kizárt az államcsőd Magyarországon

Cséfalvay Zoltán szerint Magyarország idén és jövőre is teljesíteni fogja a konvergenciaprogramot, az államcsőd pedig teljesen kizárt.

A nemzetgazdasági tárca államtitkára azt mondta a Világgazdaságnak, hogy az államháztartási hiány előirányzata a kormány intézkedéseivel tartható lesz, a piaci bizalom pedig javul.

Cséfalvay Zoltán szerint az egyetlen jogos kérdés az, hogy milyenek a növekedési kilátások; e téren már nem annyira optimista, mivel az európai prognózisok is ellentmondásosak. Cséfalvay Zoltán szerint az a likviditási akció, amit az Európai Központi Bank indított tavaly decemberben és idén februárban, hamarabb fulladt ki, mint sokan gondolták.A dél-európai országokban két-három hónapig az állampapírhozamok csaknem 3 százalékra csökkentek, de az utóbbi egy hónapban ez a szint Spanyolországban újra 6 százalékra emelkedett. A deficitcsökkentéshez foggal-körömmel ragaszkodó holland kormány bukása után Európában erősen elkezdtek gondolkozni azon, hogy a megszorítás vagy a növekedés a helyes megoldás.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 01. 14:14, szerda | Belföld

Új felsővezetőket választottak a Vodafone élére

2023. Február 01. 14:10, szerda | Belföld

Agrárkamara: az árstop kivezetését javasolja több érdekképviseleti szervezet

Az egy éve bevezetett árstop mára betöltötte szerepét, a termelői, feldolgozói szervezetek és a kiskereskedelem szereplői a kivezetését javasolják - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.