Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2012. Május 07. 14:05, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Cséfalvay: kizárt az államcsőd Magyarországon

Cséfalvay: kizárt az államcsőd Magyarországon

Cséfalvay Zoltán szerint Magyarország idén és jövőre is teljesíteni fogja a konvergenciaprogramot, az államcsőd pedig teljesen kizárt.

A nemzetgazdasági tárca államtitkára azt mondta a Világgazdaságnak, hogy az államháztartási hiány előirányzata a kormány intézkedéseivel tartható lesz, a piaci bizalom pedig javul.

Cséfalvay Zoltán szerint az egyetlen jogos kérdés az, hogy milyenek a növekedési kilátások; e téren már nem annyira optimista, mivel az európai prognózisok is ellentmondásosak. Cséfalvay Zoltán szerint az a likviditási akció, amit az Európai Központi Bank indított tavaly decemberben és idén februárban, hamarabb fulladt ki, mint sokan gondolták.A dél-európai országokban két-három hónapig az állampapírhozamok csaknem 3 százalékra csökkentek, de az utóbbi egy hónapban ez a szint Spanyolországban újra 6 százalékra emelkedett. A deficitcsökkentéshez foggal-körömmel ragaszkodó holland kormány bukása után Európában erősen elkezdtek gondolkozni azon, hogy a megszorítás vagy a növekedés a helyes megoldás.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció