Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2012. Április 11. 07:19, szerda | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Berki kínai sikere

Berki kínai sikere

Berki Krisztián azért utazott a kínai Cepóba, hogy felmérje, hol tart a felkészülése, hogy mennyit vett ki belőle a makacs kézsérülés.

A Felix Promotion menedzseriroda által képviselt tornásznak ez volt az idei első nemzetközi versenye, s ha már elutazott olyan messzire, akkor meg is nyerte. Pedig A-kategóriás viadal volt, amelyen rajthoz állt a szer krémje, többek között az olimpián is legnagyobb ellenfélnek jósolt brit Louis Smith.

Berki az elutazása előtt azt mondta, két jó gyakorlattal elégedett lenne. Nos, az első jó gyakorlatának köszönhetően bejutott a döntőbe (amúgy a harmadik helyen), a másodiknak köszönhetően pedig elfoglalhatta – immár mondhatjuk, hogy jól megszokott – helyét a dobogó legfelső fokán.

A négyes döntőbe rajta kívül a szlovén Saso Bertoncelj, a kínai Teng Haj-pin és a már említett brit Louis Smith jutott. Őket múlta felül remek gyakorlatával a magyar fiú – Berki nem hibázott, az ellenfelek viszont igen –, így a magyar fiú természetesen elégedett volt az eredménnyel.

„A sérülésem után, nem tudtam, mire számíthatok, mikor indulok meg felfelé. Ez a siker sokat jelent, abból a szempontból is, hogy erőt lehet belőle meríteni és folytatni a megkezdett utat” – mondta Berki, aki csütörtökön és szombaton már Budapesten, a Tornacsarnokban tartandó országos bajnokságon versenyez.

A-KATEGÓRIÁS VK-VERSENY, CEPÓ
Lólengés: 1. Berki Krisztián (magyar) 15.700 pont, 2. Louis Smith (brit) 15.600 pont, 3. Saso Bertoncelj (szlovén) 14.950 pont, 4. Teng Haj-pin (kínai) 14.025 pont

Fotó: Kurucz Viktor

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 06:00, szombat | Sport

Előnyben a címvédő Szeged a döntőben

A címvédő Szeged házigazdaként 31-25-re legyőzte a Veszprémet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, pénteki mérkőzésén.

2023. Június 02. 22:28, péntek | Sport

Zsolti nagyon eltalálta a ritmust és én is!

A miskolci ralis legénység, a hétvégén bevetette magát a Velenje környéki hegyekbe.

2023. Június 02. 18:02, péntek | Sport

Nyirád után újabb meglepetésre készül a portugál EB-futamon Benyó Máté

A hétvégén Montalegre Circuit-on folytatódik a 2023-es Rallycross Európa-bajnokság, ahol újabb nagy huszárvágásra készül Benyó Máté a Korda Racing versenyzője aki vezeti a hazai bajnokságot.