Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2016. December 08. 14:17, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Bemutatták a Dal 2017 30 elődöntősét

Bemutatták a Dal 2017 30 elődöntősét

Bemutatták A Dal 2017 30 elődöntős produkcióját csütörtökön a budapesti Akvárium Klubban. A versenybe bejutottak között van a Kállay-Saunders András, aki immár negyedszer száll versenybe A Dal történetében.

Szintén a mezőnybe került A Dal több korábbi versenyzője, köztük Radics Gigi, Szabó Ádám, Mujahid Zoltán, Muri Enikő, a Mrs Columbo, Benji és Tóth Gabi, utóbbi ezúttal a TOTOVA elnevezésű produkcióval. A tavaly duóban indult Berkes Olivér és Tóth Andi ezúttal szólóban próbálkozik.

A Dal 2017-re több mint 300 pályamű érkezett, a verseny zsűrijében Zséda, Both Miklós és Frenreisz Károly mellett új szereplőként Molnár Ferenc Caramel fog ülni.

A jövő évi műsorban - akárcsak idén - díjazzák a legjobb dalszöveget és kiválasztják a műsor felfedezettjét. Az online Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán. A műsor január 14-én indul, a három elődöntőt, a két középdöntőt és a február 18-i döntőt is a Duna televízió sugározza élőben, akkor derül ki, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben.

Az immár hatodik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet. A versenyre csak olyan előadó és együttes nevezhetett, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy van országosan játszott rádió- és tévéfelvétele, rendelkezik lemezkiadóval és/vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel.

Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatóra küldött videóüzenetében kiemelte: A Dalnak nem elsődleges célja, hogy eurovíziós versenydalt keressen. "A Dal című műsor generátora, katalizátora az új magyar könnyűzenei művek megszületésének és kiváló alkalom fiatal énekeseknek, tehetséges zenekaroknak, hogy megmutassák magukat ország-világ előtt, hiszen szombat este főműsoridőben tudnak bemutatkozni, ezzel kiugrási lehetőséghez jutnak, mint korábban
Petruska vagy ByeAlex".

A versenybe bejutott előadók között van A Dal 2014 győztese, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál 5. helyezettje, Kállay-Saunders András, aki ezúttal is zenekarával, a Kállay Saunders Banddel indul. A már említettek mellett szintén a mezőnybe került A Dal előző évi műsoraiból már ismert Leander Kills (korábban Leander Rising), Singh Viki és a Spoon21. Bejutott az elődöntők mezőnyébe a hazai könnyűzenei élet ismert szereplői közül Sapszon Orsolya dzsesszénekesnő, Kása Júlia, a Peet Project vagy A Dal számos dalában vokálozott Fedor Kyra.

A szerzők között szintén sokan vannak A Dal korábbi versenyeiből, köztük például Tóth G. Zoltán, Lotfi Begi és Johnny K. Palmer.

A verseny zsűrijében a tavaly megismert Zséda, a többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes, Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori tagja, valamint a Fonogram-díjas Both Miklós, a hazai világzenei színtér kiemelkedő alakja, zeneszerző, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója mellé a szintén Fonogram-díjas Molnár Ferenc Caramel került. Az énekes A Dal 2012-ben maga is indult és döntős volt.

"Olyan dalt keresek, amely mai, friss, ugyanakkor igényes és tartalmas. Sok ilyet látok a mostani mezőnyben, ami nagyon erős" - hangsúlyozta Caramel a csütörtöki bemutatón.

Az ötödik zsűritag 2017-ban is a közönség lesz. A Dal 2017 alkalmazás a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül lesz hamarosan elérhető. A már regisztrált felhasználók be tudnak lépni az új alkalmazásba is, az új felhasználók pedig közösségi fiókjukkal tudnak regisztrálni.

A Dalt - akárcsak tavaly - Tatár Csilla és Harsányi Levente fogja vezetni. A Dal 2017 folyamatosan frissülő weboldalán (www.mediaklikk.hu/adal) rengeteg extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.

2024. Július 10. 07:57, szerda | Bulvár

A törpemalacok nem kötődnek gazdájukhoz egy új tanulmány szerint

A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz

2024. Július 10. 07:52, szerda | Bulvár

Medvetámadásban életét vesztette egy fiatal nő a romániai Bucsecs-hegységben

Medvetámadásban életét vesztette egy fiatal nő a romániai Bucsecs-hegységben kedden.