Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2020. Április 26. 07:07, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok

Balatoni hétvégi házában termesztett kannabiszt

Balatoni hétvégi házában termesztett kannabiszt

A rendőrség kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt folytat eljárást egy 35 éves budapesti lakos ellen.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre április 20-án arról, hogy Balatonakarattya határában, egy füves-bokros területen több cserép, feltehetően kannabisz növényt talált a bejelentő. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök látókörébe került a feltételezett elkövető, egy 35 éves budapesti férfi. A budapesti lakos balatonakarattyai hétvégi házában tartott házkutatáson a helyszínre érkező kábítószer-kereső kutya, Nelson jelzésére a rendőrök egy cserepet találtak, benne két tő kábítószergyanús növénnyel - közölte a rendőrség.

Ezt követően a település szélétől a rendőrök egy nyomkövető és a kábítószer-kereső kutya bevonásával terepkutatást végeztek, melynek során a szántóföldön további, termesztés céljából elrejtett kannabiszokat találtak.

Az elkövető hétvégi házában és a terepkutatáskor a szántóföldön összesen 45 tő, különböző fejlettségi állapotú kábítószergyanús növényt találtak és foglaltak le a balatonalmádi rendőrök. Továbbá a nyomozók megállapították, hogy a férfi korábban a termesztett növényekből megpróbált eladni két személynek, amit ők visszautasítottak.
A budapesti lakost a rendőrök előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, és április 23-án gyanúsítottként kihallgatták. Ellene kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlete miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 23. 11:00, hétfő | Kék hírek

Több mint ezerháromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Péntektől vasárnapig 1370 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2022. Május 22. 12:07, vasárnap | Kék hírek

Száguldozót fotóztak a rendőrök, durván túllépte a megengedettet

A kocsi vezetője a megengedett sebesség közel kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.

2022. Május 22. 09:08, vasárnap | Kék hírek

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnbanda ellen

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnszövetség tagjai ellen, akik 42 betörés során több mint 45 millió forint értékben loptak tárgyakat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

2022. Május 21. 17:06, szombat | Kék hírek

Megszegte a távoltartást a bántalmazó volt élettárs

Az 51 éves siófoki férfi korábban bántalmazta volt élettársát, a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.