Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2012. Május 16. 11:31, szerda | PR
Forrás: InfoOrosháza.hu

Az ultrahangvizsgálatról röviden

Az ultrahangvizsgálatról röviden

Dr. Szakál Tibor Radiológus szakorvos szeretné ismertetni az ultrahang vizsgálatokban rejlő lehetőségeket.

Tisztelt Olvasó!

Engedje meg, hogy néhány szóval felhívjam figyelmét a különböző ultrahang vizsgálatokban rejlő lehetőségekre.

Az ultrahang vizsgálat a hasi és medencei szervek, a nyaki és végtagi lágyrészek, valamint egyes ízületi betegségek, illetve éreredetű kórképek kapcsán első lépésben javasolt alapvető vizsgálatmódszer. Gyors tájékozódásra, több szerv egyidejű áttekintésére alkalmas, hatékony és ma már könnyen elérhető. Jól ábrázolja a különböző szerveket, lágyrészeket, a kóros és ép szövet-szervi struktúrákat, ereket, folyadékgyülemeket egyaránt.

Hasi panaszok esetén gyorsan és nagy biztonsággal megállapíthatók a panaszok hátterében esetlegesen meghúzódó különféle kórképek. A máj betegségei, az epekő, epe hólyag gyulladás, a vesekő és hasnyálmirigy kórképei, különféle hasi daganatok, vagy a hasi szervek esetleges sérülései egyaránt hatékonyan vizsgálhatók. Jól láthatóak a kóros hasi folyadékgyülemek, mint például a hasvíz, hasi vérzés, tályog. A medencei szervek vizsgálatával gyorsan felismerhetők a húgyhólyag betegségei, férfiaknál a gyakori prosztata megnagyobbodás, nőknél a petefészek és méh elváltozásai.

A nyaki lágyrészek vizsgálata kapcsán a pajzsmirigy, a nyálmirigyek és a nyaki nyirokcsomók betegségei vizsgálhatók.

Az izmok-, ínak-szalagok sérülései, részleges, vagy teljes szakadásuk, bevérzéseik gyors és megbízható kivizsgálása lehetséges.

Az úgy nevezett Doppler technika érbetegségek vizsgálatára használható. Módot ad az érszűkületek, érelzáródások, éreredetű fejlődési rendellenességek, érsérülések és kóros véráramlási jelenségek felismerésére, például a népbetegségnek számító érelmeszesedés kapcsán kialakuló legkülönbözőbb szervi vérellátási zavar oka, annak helye és mértéke, ami a betegség szakszerű kezelése szempontjából alapvető fontosságú információ. Korai felismerésével és kezelésével számos közismert súlyos szövődménye megelőzhető, mint például a magas vérnyomás, szívinfarktus, agyi lágyulás, agyvérzés vagy végtagvesztés. A visszerek állapotát is gyorsan, nagy biztonsággal felmérhetjük. Leggyakoribb betegségeik a visszértágulat, gyulladás, trombózis és különböző fejlődési rendellenességek.

A vizsgálómódszer kiválóan alkalmas bizonyos rendszeresített szűrővizsgálatok végzésére (pajzsmirigybetegségek, emlőbetegségek, csecsemőkori fejlődési rendellenességek, csípőficam…).

Külön kiemelendő, hogy az ultrahangnak az egészségügyi ellátás gyakorlatában használt, melynek egészségkárosító hatása nem ismert, fájdalmatlan, ellenjavallata nincs.

Az általam használatos ultrahang készülék a fent említett vizsgálatok elvégzésére alkalmas. A vizsgálatok előjegyzés szerint, előre egyeztetett időpontban történnek, így a hosszantartó várakozás okozta kellemetlenség megelőzhető.

Szükség esetén egy hordozható készülékkel a vizsgálat otthonában is elvégezhető.

Köszönöm, hogy elolvasta az ultrahang vizsgálat előnyeit.

Tisztelettel:

Dr. Szakál Tibor
Radiológus szakorvos
Tel.: 06-70/317-64-57

Tudjon meg többet a cégregiszter oldalamról, vagy lépjen kapcsolatba velem a Facebook-on!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.