Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2013. Március 14. 12:36, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: infooroshaza.hu

Az MSZP együtt fog szavazni a Fidesszel

Az MSZP együtt fog szavazni a Fidesszel

A csütörtöki rendkívüli testületi ülésen a szocialisták megszavazzák az ingatlanadó eltörlését. Ritkaságnak lehetünk tanúi: együtt szavaz a kormánypárt és az ellenzék. Ezt jelentette be Fetser János MSZP-s politikus.

Az ingatlanadó ügyébe nem nyugodott bele az MSZP, ezért azt nem szavazták meg, majd népi kezdeményezést indítottak annak felülvizsgálatára – mondta el Fetser János az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szocialisták sajtótájékoztatóval reagáltak Dancsó József szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Különös tekintettel arra a tényre, hogy a polgármester csütörtökön 15 órára rendkívüli testületi ülést hívott össze. Ennek témája a tavaly novemberben kormányzópárt által elfogadott helyi kommunális adó eltörlésére tett javaslat lesz. (A helyi közbeszédben a kommunális és az ingatlanadó egymás szinonimái. Jogilag ez bizonyára nem pontos, de lényegét tekintve igen.)

Fetser János leginkább azt firtatta, hogy a kommunális adó eltörlésének lehetőségét különböző módon magyarázza Dancsó József és a Simonka György (A jelenleg Orosházán semmilyen közhatalmi funkcióval nem rendelkező Simonka György itteni ténykedése több mint talányos – tehetjük hozzá.) A városvezető szerint Tállai András államtitkárnál a pusztaottlakai polgármesterrel és országgyűlési képviselő Simonkával együtt járták ki annak a pénznek az odaítélését, ami kiváltja a kommunális adóból remélt bevételt. Ezzel szemben – állítja Fetser – Simonka sajtóközleményében úgy fogalmazott, hogy a politikai lobbit egyedül hajtotta végre az államtitkárnál.

Egy harmadik variáció szerint az orosházi önkormányzattól átvett adósság reméltnél nagyobb mértéke teszi lehetővé a kommunális adó eltörlését, ahogyan erről a Megérezték a vesztüket című cikkünkben írtunk, illetve Dancsó József szerdai sajtótájékoztatójáról beszámolva.

Az MSZP-s politikus nem hagyott kétséget az iránt, hogy megszavazzák az ingatlanadó eltörlését a csütörtök délutáni rendkívüli testületi ülésen, mert az sarcnak tartják, olyan pénznek, ami a Fidesz pártkatonáit gyarapította volna.

Így előállhat az a ritka eset, hogy kormánypárt és ellenzék egészen kivételes módon együtt szavazhat.

(Cikkünk a youtube-on elérhető, az orosházi MSZP csütörtök délelőtt 9 órakor kezdődött sajtótájékoztatójáról készített videó felhasználásával készült.)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 19:05, péntek | Külföld

Újabb napi oltásrekordot állítottak fel Németországban

Új rekordot felállítva egy nap alatt több mint 1,3 millió embernek adták be az új típusú koronavírus által okozott betegségtől védő oltást Németországban - közölte pénteken a szövetségi egészségügyi miniszter.

2021. Május 14. 18:04, péntek | Belföld

Már bárki napokon belül megkaphatja az oltást

Már bárki napokon belül megkaphatja a védőoltást életkortól és foglalkozástól függetlenül - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

2021. Május 14. 17:02, péntek | Belföld

Folyamatosan javulnak a járványügyi adatok

Folyamatosan javulnak és egyre kedvezőbbek a járványügyi adatok, túl vagyunk a járvány harmadik hullámának nehezén - jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

2021. Május 14. 16:07, péntek | Belföld

Vasárnaptól ismét kötelező a katolikus híveknek a szentmise

Ismét kötelező a katolikus híveknek vasárnaponként szentmisén részt venniük, miután a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia visszavonta a korábbi általános felmentést - tájékoztatta az MKPK sajtószolgálata az MTI-t.