Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2012. Május 10. 07:21, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Az éllovas füvet nyírt, oda a rózsaszínű trikó

Az éllovas füvet nyírt, oda a rózsaszínű trikó

A Garmin-Barracuda nyerte meg a csapatidőfutamot a Giro d’Italia 4. szakaszát, összetettben pedig az amerikai székhelyű csapat kerékpárosa, a litván Ramunas Navardauskas állt az élre.

A keddi szünnapon a mezőny Dániából „áttelepült” Olaszországba, ahol a 33.2 km-es veronai csapatidőfutammal folytatódott a verseny. Sokáig a Katyusa állt az élen a legjobb idővel, ám a Garmin-Barracuda 5 másodperccel végül jobbnak bizonyult nála.

Az összetettben élen álló Taylor Phinney csapata, a BMC csak a 10. időt futotta, 31 másodperces hátránnyal, így a 21 éves amerikai elveszítette a rózsaszínű trikót. Ehhez ő is nagy mértékben hozzájárult, ugyanis egyszer úgy letért az útról, hogy jó adag füvet lenyírt a pedáljával.

Az összetett első négy helyén garminos kerekes található, közülük is a litván Ramunas Navardauskas áll a legjobban, őt 10 másodperces hátránnyal Tyler Farrar és Robert Hunter követi, Ryder Hesjedal a negyedik, Phinney pedig az ötödik helyig esett vissza.

„Rossz napot fogtam ki, a csapat tagjainak többször is be kellett várniuk, köszönettel tartozom nekik. Szerencsére ma nem estem el” – mondta Phinney, aki a 3. etap hajrájában nagyot bukott.

Navardauskas érthetően nagyon boldog volt célba érkezésük után.

„Gondoltunk rá, hogy nyerhetünk ma, személy szerint viszont nem voltam benne biztos, hogy tartani tudom a tempót a srácokkal. Nagyon erősek voltak ma, mindenki nagyszerű munkát végzett. Örülök, hogy velük tudtam maradni, mivel az utolsó tíz kilométerre már nagyon elfáradtam. Nagy dolog, hogy ezt a trikót viselhetem” – mondta a rózsaszínbe öltöző litván.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Sport

Magyar-bolgár - Motivált, becsvágyó csapatot ígér a vendég szakvezető

Mladen Krstajic szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2023. Március 26. 09:47, vasárnap | Sport

Atlétikai VB: Pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.

2023. Március 25. 15:58, szombat | Sport

Lőw Zsolt követi Tuchelt a Bayern Münchenhez

A Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel vezetőedző egyik másodedzője.

2023. Március 24. 07:02, péntek | Sport

Győzelemmel hangolt az EB selejtezőre a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.