Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2015. Október 16. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A missziókért imádkoznak vasárnap a magyar templomokban is

A missziókért imádkoznak vasárnap a magyar templomokban is

A missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak vasárnap a magyarországi katolikus templomokban is a világmisszió napja alkalmából, és a perselypénzt az evangelizációra fordítják majd

- tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-t.Emlékeztettek: a katolikus egyház 1926 óta minden év október harmadik vasárnapján tartja a világmisszió napját.

"Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!" - mondta Jézus tanítványainak. E felhívást követik a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok, akiknek a célja Krisztus tanításának továbbadása az egész földkerekségen - írták.

Ferenc pápa a világnapra közzétett üzenetében úgy fogalmazott, a misszió nem más, mint szenvedélyesen szeretni Jézus Krisztust és ugyanakkor szenvedélyesen szeretni az embereket. Különösképpen a megszentelt életet élőkre vonatkozik, hogy hallgassák a Szentlélek hangját, amely arra hívja őket: menjenek el a missziók nagy peremvidékeihez, olyan emberek közé, akikhez még nem jutott el az Evangélium.

A katolikus egyházfő kitért arra, hogy a világban tevékenykedő számos szerzetesrend számára a II. Vatikáni Zsinat hozott missziós szemléletet, s mára már elterjedt az "interkulturalitás" a megszentelt életben. Kiemelte ugyanakkor: "napjainkban a missziónak szembe kell néznie a kihívással, hogy minden nép szükségét érzi a saját gyökereihez való visszatérésnek és saját kultúrája megőrzésének".

"Meg kell ismernünk és tisztelnünk kell más hagyományokat és filozófiai rendszereket is, és el kell ismernünk minden nép és minden kultúra számára a jogot, hogy saját hagyományából merítsen erőt Isten misztériuma megértéséhez és Jézus Evangéliumának befogadásához" - írta Ferenc pápa.

Címkék: misszió, templom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.