Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2017. Január 20. 14:23, péntek | Belföld
Forrás: mti

A második válogatóval folytatódik A Dal 2017

A második válogatóval folytatódik A Dal 2017

Szombaton a második válogatóval folytatódik A Dal 2017. A Duna és a Duna World csatornán élőben látható showból újabb hat előadó és szám jut az elődöntőbe.

A szombat esti műsorban Fedor Kyra - Got to Be A Day (zeneszerző: Fedor Kyra és Nemes Csaba; szövegíró Janky Balázs), Muri Enikő - Jericho (Sebastian Arman, Joachim Persson), Pál Benjamin - Father's Eyes (Tóth G. Zoltán; Halász Péter), Pápai Joci - Origo (Pápai József), Radics Gigi - See It Through (Radics Georgina, Radics Tamás; Riba Zoltán, Johnny K. Palmer), Sapszon Orsi - Hunyd le a szemedet (Sapszon Bálint; Csenki Dóra, Sapszon Orsi), a Soulwave - Kalandor (Fodor Máté, Huszár Ádám, Góczán Gábor, Szabó Ferenc; Fodor Máté), a The Couple - Vége van (Berkó Gábor), Totova - Hosszú idők (Tóth Gabriella, Molnár Tibor, Lotfi Begi, Nagy Dávid; Molnár Tibor), valamint Zävodi + Berkes Olivér - #háttérzaj (Závodi Marcel; Závodi Gábor) című dala hangzik el.

A második válogató vendége az Irie Maffia lesz. "Hatalmas megtiszteltetés szerepelni a műsorban és egy dalpremierrel lépünk színpadra" - mondta MC Columbo, az együttes rappere a Petőfi Rádió reggeli műsorában, a Talpra magyarban.

A Dal 2017 első, január 14-i válogatójából a zsűri döntése alapján a Leander Kills Élet című száma, a Roma Soul előadásában a Nyitva a ház, Singh Vikitől a Rain, a Spoon 21-tól Deák és Henderson Dávidtól a White Shadows került az elődöntőbe, a hatodik továbbjutó a tévénézők szavazataival Benji és a Karcok lett.

Az idei dalválasztó műsor zsűrijében Zséda többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója; valamint Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes szerepel.

Az ötödik zsűritag idén is a közönség. A Dal 2017 alkalmazás a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül érhető el. A korábban regisztrált felhasználók be tudnak lépni az új alkalmazásba is, az új felhasználók közösségi fiókjukkal tudnak regisztrálni. A nézők az egyes produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhatják kedvenceiket. Ezeket a pontszámokat összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján öt dal és előadó kerül a középdöntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat a kedvenc produkció kódjának elküldésével.

A Dal 2017 műsorvezetője Tatár Csilla és Harsányi Levente.

A Dal harmadik válogatóját január 28-án szombaton rendezik. A három válogatóból hat-hat dal, összesen 18 kerül az elődöntőkbe. A február 18-i döntőbe nyolc (a két elődöntőből négy-négy) dal jut. A fináléban elhangzó nyolc dal közül négyet juttat a zsűri a végső fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között az ukrán fővárosban, Kijevben.

A nézők idén is voksolhatnak a dalokhoz készült akusztikus verziókra. A versenydalok akusztikus változatait a mediaklikk.hu/a-dal-videok/ oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet meghallgatni, a mediaklikk.hu/a-dal oldalon pedig szavazni is lehet rájuk a válogató adás utáni pénteken éjfélig. A nézők így kiválaszthatják a három forduló akusztikus győzteseit. Az Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is.

Az idei műsorban - akárcsak tavaly - díjazzák a legjobb dalszöveget (a tíztagú előzsűri, valamint a nézők online szavazatai alapján adják át) és kiválasztják a műsor felfedezettjét (a zsűri ítéli oda).

A Dal 2017-be több mint 300 pályaművet neveztek, a mezőnyt az előzsűri szűkítette le 30-ra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció