Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2011. Október 25. 07:41, kedd | Sport
Forrás: BoxingONE

A „Kölykök” feltámadása a B1 ligában

A „Kölykök” feltámadása a B1 ligában

Szombat este a felvidéki Tallóson rendezték a Galánta Kids vs Timisoara Lions összecsapást a BoxingONE Championship sorozatban. A győzelmet az idén kifejezetten gyengélkedő bajnoki címvédő Galánta gyűjtötte be.

A „Kölykök” a Galánta melletti Tallósra vitték a csapatbajnoki mérkőzést, ahol nagy eseménynek számított a BoxingONE-sorozat, hiszen szépen megtelt a tornacsarnok, élén a település polgármesterével, de tiszteletét tette a térség országgyűlési képviselője is.

Az elmúlt héten ismét apai örömöket ünneplő „Tomi Kid” Kovács Tamás csapata idén kifejezetten rosszul szerepel a bajnokságban, de szombaton nagyon fogadkoztak, hogy javítanak a mérlegükön, már csak a becsület kedvéért is. És melyik alakulat legyőzése adhatná jobban vissza a galántaiak hitét, mint a csoportelsőségre törő Temesvár? Nos, a felvidékiek valódi feltámadást ünnepeltek Tallóson!

56 kg-ba Dragomir Slavoliub és Filip Barák csapott össze. Mindjárt az első körben nagy harc volt az irányításért, de Barák volt a kezdeményezőbb, és ő ütött pontosabban is. A román bunyós a második menetben keményen próbálta behozni hátrányát, de csak egy percig volt fölényben, onnan ismét Barák osztotta a pofonokat. A záró szakasz elég kemény volt, de a szlovák fiú ekkor is jobbnak tűnt. (2:0)

60 kg-ban remek küzdelmet hozott Chisalita Jordan és Lubos Ferdinand összecsapása. Nagy verekedés volt az első menetben, még őszintébb adok-kapok a másodikban. A harmadik körben a szlovák kiválóság kemény, és eredményes akcióival bebiztosította a győzelmét. (4:0) Élvezetes volt a 64 kg-osok meccse is. Aradoaie Eronim kemény, rakkolós bunyós, míg ellenfele, Rajcsányi Patrik szívós, kontrákra berendezkedett stílusban küzdött. Végig Rajcsányi tűnt jobbnak, a bírók szerint is. (6:0)

69 kg-ban a románok korosztályos világ- és Európa-bajnoka, Flavius Biea javította a vendégcsapat mérlegét, méghozzá egy impozáns győzelemmel Sipos Richárd ellen. (6:3) A román oldalon Biea volt a „dzsóker”, míg a Galántánál Varga Tibor (75 kg) vette magára a terhet, miszerint győzelem esetén nem két, hanem három pontot szerezhet csapatának. Brian Lupu nem tudott komoly ellenállást kifejteni, és a második menetben a ringbíró ki is vette a román fiút a küzdelemből. (9:3) Varga Tibor győzelmével a „Kölykök” már ekkor megnyerték a csapatbajnoki találkozót!

A 81 kg-ban Hau Georgian és Tomas Hrabovecky remek küzdelmének tapsolhatott a lelkes publikum. A román ökölvívó a második menetben bemutatott ökölvívásának köszönhetően szerzett olyan előnyt, amit Hrabovecky már nem tudott a végén behozni. (9:5) A 91 kilóban rendezett Stoica Darius - Michal Plesnik mérkőzésen sima hazai siker született. (11:5)

Eredménylista - Temesvár / Galánta
56 kg: Dragomir Slavoliub - Filip Barák 0:2
60 kg: Chisalita Jordan - Lubos Ferdinand 0:2
64 kg: Aradoaie Eronim - Patrik Rajcsányi 0:2
69 kg: Biea Flavius - Richard Sipos 3:0
75 kg: Lupu Brian - Tibor Varga 0:3
81 kg: Hau Georgian - Tomas Hrabovecky 2:0
91 kg: Stoica Darius - Michal Plesnik 0:2

Ezzel a győzelemmel a Galánta bebizonyította, hogy bár az idei szezon nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezték, erős, egységes csapatuk van. A felvidékiek mellett a csoportgyőzelemért küzdő debreceniek is örülhetnek, hiszen a Temesvár botlása miatt lépéselőnybe kerültek a románokkal folyó versenyfutásban.

A BoxingONE Championship hivatalás weboldala a www.boxingone.com címen érhető el. Itt a friss hírek mellet versenynaptár, aktuális tabella és fotó- és videógaléria várja az érdeklődőket. A B1 liga mérkőzéseiről a DigiSport csatorna péntek esténként közel egy órás összefoglalókat sugároz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.

2024. Július 11. 07:52, csütörtök | Sport

Watkins döntőbe lőtte Angliát

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében.