Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2020. Március 11. 15:06, szerda | Sport
Forrás: honvedfc.hu

A Honvéd Öregfiúkcsapata továbbra is vezeti a bajnokságot - FOTÓK

A Honvéd Öregfiúkcsapata továbbra is vezeti a bajnokságot - FOTÓK

Csaknem 3 hónapos szünet után folytatódott az Öregfiúk Kiemelt Bajnoksága.

A Honvéd BK az élről várhatta a folytatást, egy-egy pont előnnyel a második Ferencváros és a harmadik MTK előtt – a riválisok hétfőn játszottak, mindketten győzelemmel rajtoltak, az FTC 7-1-re, az MTK 12-0-ra nyert.

A Honvédban Bárányos Zsolt hosszú eltiltása után újra csatasorba állt, pontosabban állhatott volna, de balszerencséjére a bemelegítésnél megsérült. Két új játékost is igazolt a klub, Földesi Jánost és Pisont Istvánt, előbbi már be is mutatkozott a csapatban.

A Honvéd úgy kezdett, ahogy egy bajnokaspiránshoz illik, támadólag lépett fel, beszorította ellenfelét. A vendégek láthatólag kontratámadásokra rendezkedtek be, olykor a büntetőterületen belül 8-9 miklósi játékos is tolongott. Nyomasztó fölényben játszott a Honvéd, ennek ellenére majdnem megtréfálta a csapatot a zöld-fehérben játszó rivális, de Plókai éber volt és lábbal hárított. A 16. percben remek támadást vezettek a Honvéd játékosai, amelynek végén Trembulyák szerezhette volna meg a vezetést, de 13 méterre a kaputól ellökték, a játékvezető azonban nem észlelt szabálytalanságot és továbbot intett.

A 22. percben megszerezte a Honvéd a vezetést. Szamosi Tamás remek labdával hozta helyzetbe Trembulyákot, aki egy szép csellel „leültette” a kapust, elhúzta mellette a labdát és négy méterről az üres kapuba gurított, 1–0. Alig telt el két perc, Trembulyák újabb gólt szerezhetett volna, de ezúttal célt tévesztett a labdája. Sokan attól féltek, hogy a ritka vendég akciók között Plókai elszundikál a kapuba, de a 26. percben a hazaiak kapusa éberségét bizonyítva újra lábbal hárította a vendégek próbálkozását. Két perc múlva a nagy kedvvel játszó Szamosi Tamás a Bábiktól kapott labdát 14 méterről bombázta a bal felső sarokba, 2–0.

A második félidőben az újonnan igazolt Földesi János folytatta a játékot Máj Zoltán helyett, és alig kezdődött el a második játékrész, amikor a Honvéd növelte előnyét. Tóth Csaba cselezgetett a büntetőterületen belül és csak szabálytalanul tudták szerelni, a tizenegyest a „sértett” magabiztosan lőtte a hálóba, 3–0. Az 56. percben szilveszteri bakiparádéba illő gólt láthattunk, a vendégek hálóőre a kapuját messze elhagyva akart tisztázni Tóth Csaba elől, de lyukat rúgott, a Honvéd támadója köszönte a lehetőséget és néhány lépés után az üresen hagyott kapuba gurította a labdát, 4–0. Két perc múlva Trembulyák látványos emelését tapsolta meg a közönség, a csatár azonban néhány centit tévedett. Az 59. percben a vendégek kapufáig jutottak, jelezve, hogy nem mondtak le a góllövésről. A 60. percben Szamosi beadásába lépett bele szerencsétlenül az egyik vendégvédő, a labda pedig a jobb sarokban kötött ki, 5–0. A 63. percben Földesi perdítése a jobbkapufát érintve hagyta el a játékteret. A 69. percben Cserna révén a szigetszentmiklósiak megszerezték a becsületgóljukat. A 75. percben Szamosi Tamás remek labdával szöktette Trembulyákot, aki 12 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, 6–1.

Mindhárom bajnokaspiráns győzelemmel kezdett tehát, így a tabella élmezőnye nem változott. A Honvéd legközelebb, március 16-án hétfőn 19 órától a negyedik helyen álló Pénzügyőr Pasaréti úti otthonában lép pályára.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 24. 15:08, szerda | Sport

EVO-val a Mikulás Ralin!

Két ismerős gyors vár Csabira és Zolira a murva ralin, amin ötször mehetnek rajta végig.

2021. November 23. 15:10, kedd | Sport

A FIFA közölte az Év játékosa-díj szűkített listáját

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn nyilvánosságra hozta annak a 11 férfi labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül majd a 2021-es győztes.

2021. November 23. 09:05, kedd | Sport

Erősport: 14 év munka van ebben – Juhász Péter a tengerentúlon bizonyíthatott

A „mádi kolosszus” újabb egyéni rekordokat állított fel, de az amerikai élmezőny ezúttal még messze volt.

2021. November 22. 17:24, hétfő | Sport

Közös jövőben gondolkodik a Prémium Média és a UNI Győr ETO HC

Szponzori megállapodást kötött egymással az UNI Győr ETO HC és a Prémium Média & Sport Management Zrt. – a felek pedig később még szorosabbra is fűzhetik kapcsolatukat.