Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2012. Április 28. 14:11, szombat | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

A defekt volt a legnagyobb ellenfél

A defekt volt a legnagyobb ellenfél

Extrém időjárási körülmények között, óriási balszerencse miatt szorult ki a legjobb tízből az elsőéves junior Horváth Zsanett a triatlonozók Európa-bajnokságán az izraeli Eilatban.

Elsőéves juniorként talán már az Európa-bajnoki kvalifikáció is nagy szó lett volna Horváth Zsanett életében, a Felix Promotionnel együttműködő triatlonos azonban már afelett sajnálkozik, hogy egy defekt miatt top10-es helyezést szalasztott el.

„34 fokos melegben és 25 kilométer per órás szélben indult a verseny, az úszás után nem volt gond, a kerékpározásnál az első bollyal mentem, amikor defektet kaptam – mesélte Horváth Zsanett. – A bringázásnál mindenki letehet valahova a pálya mellé pótkereket, nekem sajnos pont az ellentétes oldalon volt az új kerekem, így az utolsó kört a felnin tekertem végig. Ha leállok, és valahogy kicserélem, akkor még ennél is hátrább végeztem volna. Egy bolyomban és úgy tizenöt-húsz helyembe került a defekt.”

Zsanett a hivatalos eredmény szerint a 27. helyen végzett, de mivel a chipek a verseny után elkeveredtek, ez nem biztos, hogy pontos, szerinte a 26–28. helyek valamelyikén ért célba. „Defekt nélkül a top tíz biztos lett volna, de talán az első hat, ahova vártam magam, szintén reális lett volna. Attól függ, hogy ment volna a futás – így az ifjú triatlonos, aki a folytatásban a magyar B-váltó tagjaként a nyolcadik lett, és jelentős érdemeket szerzett az A-váltó megelőzésében. – Lelkiekben is nagyon sokat kivett belőlem a defekt. Lehetőségem lett volna, hogy a juniorok között egyből jól menjek, és kihozzak magamból valami nagy eredményt. Kár érte, de azon leszek, hogy a szezon hátralévő részében ez összejöjjön.”

Az izraeli Eilatban egyébként nem csupán egymással, de az elemekkel is meg kellett küzdeniük a triatlonosoknak. Zsanett elárulta, hogy hétfő este értek ki, még akkor, 23 óra körül elmentek futni – 32-33 fokban: „Még sohasem voltunk ilyen melegben, a triatlonozáshoz nem ez az ideális idő. Magyarországról érkezve pedig különösen nagy volt a hőmérsékletváltozás. A keddi sivatagi bringázás után például mindannyian szinte rákvörösek voltunk. Ehhez képest a víz 20 fokos volt, még az is felvetődött, hogy neoprén ruhát használhatunk… Végül ebből nem lett semmi, a medúzák viszont előkerültek. Szerdán és csütörtökön hozzáedződtünk a csípéseikhez.”

Zsanettnek az Eb után sem lesz ideje pihenni, hiszen a hétvégén 10 ezer méteres síkfutásban szeretné teljesíteni az U23-as atlétikai Eb nevezési szintjét. Majd jönnek a hazai és a nemzetközi triatlonversenyek, aztán pedig az év fő eseménye, az új-zélandi világbajnokság.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 23:09, péntek | Sport

Bucsi, Antal Zsigó, Kiss Norbi és a GRT is a dobogón a Slovakiaringen

A Slovakia Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára. Kiss Norbert két, Bucsi Attila egy győzelemmel zárt, de a magyar színekben kiváló formula autós és GT eredmények is születtek

2024. Június 14. 07:28, péntek | Sport

Pascal Jansen a Ferencváros új vezetőedzője

Pascal Jansen lett a labdarúgó NB I-ben bajnok Ferencváros új vezetőedzője.

2024. Június 13. 20:37, csütörtök | Sport

Juhász Csaba: Dobogóra akarunk állni a Mitropa Clubban

Villáminterjú Csabival a verseny előtt épp egy nappal.

2024. Június 13. 09:12, csütörtök | Sport

Holnap kezdődik a foci EB!

Pénteken 21 órakor a skót és a házigazda német válogatott mérkőzésével megkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét - sorozatban harmadszor - szerepelhet a magyar együttes.