Városlista
2021. október 20, szerda - Vendel

Hírek

2012. Január 12. 12:33, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

800 rendőr hajtja a jégeralsós szökevényt

800 rendőr hajtja a jégeralsós szökevényt

Nagyszabású hajsza indult a déljapáni Hirosima városában egy veszélyes elítélt után, aki egy szál kincstári fehér jégeralsóban szökött meg börtönéből.

Az iskoláknak azt tanácsolták, hogy elfogásáig a gyerekek csak felügyelt csoportokban menjenek-utazzanak az iskolába és onnan haza.

Csaknem 800 rendőr eredt a nyomába szerdán a kínai származású Li Kuo-linnek, akit azért ítéltek 23 évi börtönbüntetésre 2005-ben, mert rálőtt egy rendőrre, és ellopott egy rendőrautót – közölte másnap a hirosimai prefektúra rendőrsége. Házról házra járnak a férfi fényképével, és személyleírását feltették az internetre is. Li állítólag az udvari torna alkalmával vált le társaitól, és két falon átmászva szökött meg.

Sajtótudósítások szerint a második, öt méter magas falon úgy juthatott túl, hogy ott javítási munkák miatt szerelőállvány volt, ráadásul a térfigyelő kamerákat is lekapcsolták a munkálatok idejére.

A hirosimai börtönből még sohasem szökött meg fogoly – mondta újságíróknak egy büntetés-végrehajtási illetékes név nélkül, mert nem volt engedélye beszélni a sajtóval. Nakagava Tadaaki, az igazságügy-minisztérium egyik büntetőügyi tisztségviselője azt közölte, hogy utoljára 1989-ben volt szökés egy japán börtönből.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 20. 14:01, szerda | Külföld

Földre zuhant egy hőlégballonba kapaszkodó fiatal, és halálra gázolta egy autó

A földre zuhant egy felemelkedő hőlégballonba kapaszkodó fiatal, majd elütötte egy autó Észak-Izraelben - jelentette a helyi média kedden.

2021. Október 20. 13:00, szerda | Külföld

Háborús állapotok vannak a romániai kórházakban

Háborús állapotok uralkodnak a koronavírusos betegek által megrohamozott romániai kórházakban:

2021. Október 20. 09:56, szerda | Külföld

A fertőzöttek száma 241,5 millió, a halálos áldozatoké 4,91 millió a világon

A világon 241 549 529 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 912 878 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

2021. Október 20. 07:00, szerda | Külföld

Növelik az oltások számát a romló járványadatok miatt Ukrajnában

Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter az egyre romló járványadatok miatt arra utasította a régiók helyi vezetését, hogy növeljék heti 1,5 millióra a beadott oltások számát.