Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Blog | Hajrá Orosháza!

2012. Október 24. 20:25, szerda

„Biztos eljön az az idő is, amikor felkerül a nevem valahová”

„Biztos eljön az az idő is, amikor felkerül a nevem valahová”

Mackaski Marko nem a hírnévre törekszik, hanem a minőségi kézilabdázásra. A jobb átlövőt arról faggattuk, hogy milyen érzés és mekkora felelősség két csapatnak is megfelelni.

Mackaski Marko (19) Moholból érkezett Orosházára kézilabdázni. Már gyerekkorában jártak át Magyarországra meccsekre és szüleinek jelezte, itt szeretné fejleszteni játéktudását. Szerbiában különórákon tanult magyarul beszélni, majd a 9. osztályt a Táncsics Mihály Gimnáziumban kezdte. A 8 éve kézilabdázó junior játékos idén a felnőtt csapattal edz, Csurgó és Veszprém ellen is felnőtt keretben léphetett pályára.

A jobb átlövőt arról faggattuk, hogy milyen érzés és mekkora felelősség két csapatnak is megfelelni.

Marko: A tavalyi szezont a juniorban játszottam, majd Vajer Tamás, később pedig Füzesi Ferenc is szólt, hogy az alapozást a felnőttekkel kezdhetem. Szerintem azért is lehetek mind két csapatban, mert balkezes vagyok és ez ritka. A továbbfejlődés érdekében Lajosmizsén is játszhatok kettes igazolással.

Hogy jött lehetőség Lajosmizsére?

Marko: Augusztusban volt az Alföld Gyöngye Kupa, ott a Mizsével játszottam. Megtetszett a csapat, és ha épp nincs orosházi meccs, akkor majd ott is fogok játszani.

Az idei bajnokság hazai mérkőzései közül Veszprém ellen játszottál először felnőtt keretben. Milyen érzés volt egy ilyen neves csapattal egy jegyzőkönyvbe kerülni?

Marko: Az az érzés mindig bennem fog maradni. Az, hogy csapatban voltam önbizalmat adott és most még jobban szeretnék edzeni. Elsődleges célom, hogy a juniorban minél jobb eredményt érjünk el a szezon végén, utána pedig szeretnék minél hamarabb a felnőttekkel játszani, de addig még sok munka vár rám.

Milyen érzés, hogy a juniorban folyamatosan teljesíteni kell, a felnőttekhez pedig sok munkával gyakorlatilag beküzdeni magad?

Marko: Nem könnyű, de a juniorban fejlődöm többet, hogy a felnőttben is megálljam a helyem. A meccs előtti napokon csak junior edzés van, de amikor az ifiben és juniorban is játszottam két éve, az elég fárasztó volt. Akkor volt, hogy egymásután két meccsen is játszottam.

A juniorban sokat vagy a pályán, a felnőttekkel pedig alig. Melyik a nagyobb kihívás számodra: kisebb korcsoportban többet, vagy a nagyban kevesebbet?

Marko: Jó érzés, hogy a felnőtt keretben vagyok, de az is jó, hogy a juniorban több időt töltök a pályán, mert így fejlődöm. De az is jó, ha például másik csapatban 2. igazolással játszom, mert ott még több lehetőséget kapok. De biztos eljön az az idő is, amikor felkerül a nevem valahová. Még fiatal vagyok, nem kell még a hírnévre gondolni, csak edzeni és fejlődni.

Mackaski Marko tehát csak az edzésekre koncentrál, e mellett persze hobbiját sem hanyagolja. Nyáron a strandröplabda a kedvenc elfoglaltsága, iskola időben pedig igyekszik megfelelni a tanulmányi követelményeknek. Az október 24-i Magyar Kupa mérőzésen 4 góllal járult hozzá a győzelemhez.

A bajnokság soron következő mérkőzése október 27-én, szombaton lesz. Az ifi 14 órakor, a junior 16 órakor, a felnőtt csapat pedig 18 órakor lép pályára az Orosházi Városi Sportcsarnokban az újonc váciak ellen.

Címkék: Kézilabda, OFKSE, sport

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 23. 08:01, péntek | Hajrá Orosháza!

9 éve Orosházán

Sándor Balázs (17) az Orosházi FKSE ifista jobbátlövője 9 éve kézilabdázik és a tanulást sem hanyagolja. Természetesen ő is profi karriert szeretne befutni, melyben a szülei is támogatják.

2012. November 16. 10:17, péntek | Hajrá Orosháza!

Benák Krisztián is bejutott a junior válogatottba

Tavaly Lászlai Szabolcs, idén pedig Benák Krisztián került be a junior válogatottba. Kifaggattuk, milyen érzés válogatottnak lenni és, hogy tud beilleszkedni új csapattársaihoz.

2012. November 12. 07:44, hétfő | Hajrá Orosháza!

Nagy Erik: Szeretnék majd egy profi csapatban játszani

Nagy Erik (16) már 8 éve kézilabdázik, tősgyökeres orosháziként. Bár egy évet kihagyott, de a posztja megmaradt, így az Orosházi FKSE ifjúsági csapatának kapujában erősíti az Orosházát.